Gesponsorde links

Muziek streamen

muziek streamen SpotifyStreamen is het nieuwe downloaden.
Handig, snel, legaal en bovendien in sommige gevallen helemaal gratis. Wil je alles weten over muziek streamen? Kijk dan eens hier:

Muziek gedownload? Geef je oude mp3 speler een nieuwe kans

rockbox

rockbox

Muziek downloaden en afspelen kent een lange geschiedenis. Die geschiedenis begon met Napster, in de jaren 90 het beste programma om mp3 muziek te downloaden. Die muziek werd daarna afgespeeld om mp3-spelers die door fabrikanten als iRiver, Philips, Archos en natuurlijk Apple gemaakt werden. Inmiddels zijn dat soort mp3 spelers overbodig geworden. Steeds meer mensen streamen muziek naar hun smartphone of downloaden muziek om deze daarna via hun smartphone te luisteren.

Toch liggen er in veel huishoudens nog mp3 spelers. En hoewel ze voor veel mensen onnodig en overbodig zijn geworden kunnen ze prima gebruikt worden als backup oplossing voor als je smartphone weer eens een lege accu heeft. Ook voor kinderen is een goede mp3 speler erg handig: ze kunnen dan op de achterbank lekker muziek luisteren zonder dat jij je smartphone daar voor hoeft op te offeren. Helaas kennen mp3-spelers vaak problemen met de bediening, die voor sommige spelers erg onhandig is. Ook de accuduur van sommige mp3-spelers is matig. Gelukkig ontwikkelt een groep vrijwilligers de Rockbox software, deze software geeft jouw oude mp3 speler een nieuwe kans.

Rockbox software?

Rockbox is de naam van een software programma dat op een groot aantal oudere mp3 speler geïnstalleerd kan worden. Rockbox is een open-source project dat de firmware van oude mp3-spelers vervangt. De nieuwe firmware biedt een groot aantal verbetering op het gebied van batterij-beheer en bediening. MP3-spelers van de volgende merken worden momenteel ondersteund. Verwacht in de toekomst meer merken mp3 spelers.

  • Apple – bijna alle iPod modellen
  • Archos – onder meer Jukebox en Studio modellen
  • iRiver
  • Cowon iAudio modellen
  • MP3 spelers van Sandisk, Toshiba, Packard Bell en MPIO
rockbox op iPod mini

rockbox op iPod mini

Meer functionaliteit

Naast een verbeterde batterijduur en een handigere bediening biedt de Rockbox firmware voor oudere mp3 spelers vele andere voordelen. Zo voegt de sofware ondersteuning toe voor het afspelen van muziek in het .FLAC en .APE bestandsformaat. Deze muziekformaten klinken in de regel veel beter als ‘normale’ mp3 bestanden. Ook andere bestandsformaten, die ten tijde van de eerste mp3 spelers nog niet eens bestonden, worden ondersteund door mp3 spelers met de Rockbox software in plaats van de oude software.

Wil je zelf proberen om je oude mp3 speler te transformeren in een supermoderne muziekspeler waarop je zelfs spelletjes en applicaties kunt installeren? Probeer dan de Rockbox software te flashen op je mp3 speler. Controleer wel eerst of de mp3 speler die je wil gaan gebruiken ondersteund wordt door de Rockbox software. Dat kun je doen op de website van het team achter de software. Wil je eerst meer leren over gratis muziek downloaden van internet? Lees dan een van de handleidingen op gratismuziekdownload.nl!

Geef een antwoord

Je kan deze HTML-tags gebruiken

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.