Gesponsorde links

Muziek streamen

muziek streamen SpotifyStreamen is het nieuwe downloaden.
Handig, snel, legaal en bovendien in sommige gevallen helemaal gratis. Wil je alles weten over muziek streamen? Kijk dan eens hier:

Muziek luisteren in de taxi: Uber start samenwerking met Spotify

Uber: muziek luisteren met Spotify in de taxi.

Uber: muziek luisteren met Spotify in de taxi.

De beruchte Uber applicatie voor het bestellen van taxi zal komende week een samenwerking met Spotify aankondigen. Door deze samenwerking stelt Uber mensen die via de applicatie een taxi bestellen in staat om tijdens hun rit te luisteren naar hun favoriete muziek. Uber zal zowel muziek streamen die online wordt aangeboden als muziek die mensen downloaden voordat ze op weg gaan.

De bron van dit bericht, een Amerikaanse krant, liet bovenstaand optekenen uit uitnodigen die Amerikaanse journalisten heeft ontvangen van Uber. Het bedrijf nodigt morgen journalisten uit om naar een persconferentie te komen waar een speciale gast zijn opwachting maakt. Volgens bronnen van de krant zou deze speciale gast de oprichter van het streaming muziek bedrijf Spotify zijn die een speciale aankondiging zal doen.

De oprichter van Spotify, Daniel Ek, zou op de persbijeenkomst een samen werking gaan aankondigen. Hij zal laten weten dat mensen die een taxi bestellen via Uber automatisch de muziek te horen krijgen die zijn in hun afspeellijsten hebben opgeslagen. Dit uiteraard pas op het moment dat iemand in de taxi stapt. Hoe deze nieuwe dienst er technisch uit gaat zien is nog niet bekend. Wellicht dat de Uber of Spotify app pas muziek gaat streamen op het moment dat mensen hun smartphone via wifi of Bluetooth hebben verbonden met de muziek-installatie in de taxi.

Ook in Nederland?

Morgen zal duidelijk worden hoe de samenwerking tussen Spotify en Uber er precies gaat uitzien. Ook zal Uber dan bekend maken of de nieuwe dienst als aparte applicatie wordt aangeboden of dat de Spotify of Uber app worden uitgebreid met deze extra functionaliteit. Daarnaast wordt dan ook duidelijk verwacht over de landen waar deze nieuwe muziek dienst voor taxi-passagiers wordt aangeboden. Zo is niet bekend welke landen er muziek kunnen streamen terwijl ze een taxi-rit via Uber maken.

Vandaag werd bekend dat Uber en Spotify inderdaad een samenwerking starten. In de taxi muziek luisteren met Spotify kan door een Spotify Premium abonnement te koppelen aan een Uber account. Vervolgens kan in een aantal Amerikaanse Uber-taxi’s muziek gestreamt worden. Muziek downloaden en deze via Spotify afspelen in de taxi zal niet werken, net zomin als muziek streamen via een gratis Spotify abonnement.

Geef een antwoord

Je kan deze HTML-tags gebruiken

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.