Gesponsorde links

Muziek streamen

muziek streamen SpotifyStreamen is het nieuwe downloaden.
Handig, snel, legaal en bovendien in sommige gevallen helemaal gratis. Wil je alles weten over muziek streamen? Kijk dan eens hier:

Muziek op Youtube goed voor 1 miljard omzet

De afgelopen jaren heeft Youtube de muziek-industrie ongeveer 1 miljard aan omzet opgeleverd. Omgerekend in euro betekent dit dat Youtube muziek goed is voor 740 miljoen aan omzet voor artiesten en platenmaatschappijen. Toch is de muziek-industrie niet tevreden: zij vinden dat Youtube eigenaar Google nog meer moet doen om omzet te creƫren uit muziek op Youtube.

Een van de bestuurders bij Youtube, Tom Pickett, liet op een bijeenkomst in Frankrijk weten dat Youtube vol inzet op muziek op Youtube. Hij liet weten dat de afgelopen jaren meer dan 1 miljard dollar is uitbetaald aan artiesten en uitgevers. De termijn waarbinnen dit bedrag is betaald werd niet bekend gemaakt.

Ondanks de uitspraken van Pickett lieten mensen uit de muziek-industrie weten niet tevreden te zijn met de inkomsten uit Youtube. Vooral de grote invloed van Google op het Youtube beleid zou tegenwerken bij het verder vergroten van de omzet uit Youtube muziek. Zo zou Google veel meer moeten doen om mensen te laten betalen voor Youtube-muziek door bijvoorbeeld het aanbieden van abonnementsdiensten voor het kijken en luisteren naar muziek op Youtube.

Oneerlijke concurrentie

De topman van muziek-streamingdienst Deezer liet daarnaast weten dat Google het streamingdiensten onnodig moeilijk maakt door Youtube gratis aan te bieden. Veel mensen luisteren nu gratis muziek via Youtube terwijl dezelfde muziek via Deezer en Spotify alleen tegen betaling te luisteren is.

Met deze uitspraak zegt Axel Dauchez, de topman van Deezer, dat Youtube en Google op deze manier oneerlijke concurrentie levert. In de woorden van Dauchez is Youtube de grootste legale piraat op het gebied van muziek op internet.

Muziek downloaden van Youtube

Het tweede grote struikelblok voor de muziek-industrie zijn de vele websites waar mensen gratis muziek kunnen downloaden van Youtube. Google zou veel meer moeten doen tegen websites die het mogelijk maken om muziek te downloaden van Youtube als mp3-bestand.

Deze manier van muziek downloaden zorgt voor onnodig veel schade: mensen die gratis muziek downloaden gaan later niet alsnog betalen voor deze muziek via streamingdiensten. Over het aantal mensen dat muziek download van Youtube zijn geen cijfers bekend. Wel liet Google weten dat van alle video’s die op Youtube worden bekeken rond de 40% een muziekvideo is.

Geef een antwoord

Je kan deze HTML-tags gebruiken

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.