Gesponsorde links

Muziek streamen

muziek streamen SpotifyStreamen is het nieuwe downloaden.
Handig, snel, legaal en bovendien in sommige gevallen helemaal gratis. Wil je alles weten over muziek streamen? Kijk dan eens hier:

Muziek streamen via eigen muziekdienst van Youtube uitgesteld

In theorie zou Youtube haar begin vorig jaar aangekondigde streaming muziek dienst nu uit kunnen brengen. Net zoals Spotify en Deezer heeft Youtube de contracten met artiesten en platenlabels namelijk allemaal geregeld. Toch lijkt het erop dat de Youtube muziek dienst voorlopig het daglicht nog niet zal zien. Volgens Billboard zou Google, als eigenaar van Youtube, meer tijd willen om de streaming muziek dienst nog beter te willen maken. 

Youtube Muziek Streamen - Eigen muziekdienst later dit jaar

Muziek streamen met Youtube

Aandachtspunten voor Youtube

Volgens de bronnen van Billboard wil Google een aantal problemen tackelen voordat de nieuwe Youtube muziek dienst voor het grote publiek beschikbaar komt. Zo zou het bedrijf nog geen goede visie hebben over de vraag hoe Youtube muziek en video zou moeten combineren in een product. Ook de vraag of het publiek, dat Youtube gratis kan gebruiken via de Youtube website, wel bereid is te betalen voor muziek streaming via Youtube moet bevredigend beantwoord zijn voor Google een definitief groen licht geeft voor een eigen muziek dienst.

Wanneer Google de Youtube dienst nu echt gaat uitrollen is nog onbekend. De geruchten spraken eerder over een release in december of januari van dit jaar. Zoals het er nu naar uitziet zal Google de Youtube muziek dienst niet eerder dan na de zomer zal uitrollen. Andere bronnen spreken van een release die nog in dit kwartaal zal plaatsvinden. Het wachten is dan ook op meer duidelijk vanuit Google.

Wel is duidelijk dat de tijd dringt: zowel Spotify, Deezer, Rdio en andere concurrenten van de Youtube muziekdienst zijn al veel verder gevorderd met hun muziekdiensten. Zo bieden Spotify en Rdio zelfs al gratis muziek streaming aan voor zowel smartphones als desktop computer. Als Google een substantieel deel van de streaming muziek markt wil veroveren zal het bedrijf niet veel langer moeten wachten.

Geef een antwoord

Je kan deze HTML-tags gebruiken

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.