Gesponsorde links

Muziek streamen

muziek streamen SpotifyStreamen is het nieuwe downloaden.
Handig, snel, legaal en bovendien in sommige gevallen helemaal gratis. Wil je alles weten over muziek streamen? Kijk dan eens hier:

Muziek streaming dienst Pandora aangeklaagd door platenmaatschappijen

Pandora is een van de grootste bedrijven op het gebied van muziek streaming in de Verenigde Staten. Via Pandora kan muziek gestreamt worden maar ook is het mogelijk om online radio te luisteren op basis van de muziek die jij leuk vindt. Pandora is alleen beschikbaar voor gebruikers binnen de Verenigde Staten, zij zullen wellicht dan ook te maken krijgen met de gevolgen die een recent aangespannen rechtszaak gaat hebben.

Gratis muziek streamen met Pandora

Pandora is een van de grootste bedrijven in Amerika om gratis muziek te streamen.

Drie grote platenmaatschappijen in Amerika (Warner, Sony en Universal) zijn het niet eens met de manier waarop Pandora omgaat met de royalties op muziek die gratis via internet wordt aangeboden. Voor alle muziek die na 1972 is gemaakt betaald Pandora namelijk netjes een vergoeding op het moment dat een gebruiker deze muziek luistert.

Voor alle muziek die gemaakt is voor 1972 betaald Pandora geen royalties. En dat is tegen het zere been van de platenmaatschappijen. Vooral voor populaire muziek die gemaakt werd voor 1972, zoals muziek van de Beatles en de Stones, zouden de platenmaatschappijen graag vergoedingen ontvangen.

Pandora: wij handelen legaal

Pandora zegt volgens de wet te handelen: in 1972 nam het congres in Amerika een federale wet aan voor het copyright op muziek. Alle muziek die vanaf dat moment gemaakt werd valt onder deze nieuwe wet. De platenmaatschappijen zijn het hier niet mee eens.

Zij verwijzen naar copyrightwetten die individuele staten al voor 1972 hadden. In deze wetten waren ook vergoedingen voor artiesten en labels opgenomen. En volgens Sony, Universal en Warner zijn deze nog steeds rechtsgeldig. Volgens de platenmaatschappijen lopen zij miljoenen mis doordat Pandora, en andere muziek streaming diensten, geen vergoeding betalen voor het gratis downloaden en streamen van muziek die gemaakt is voor 1972.

Een woordvoerder van Pandora heeft in een verklaring laten weten zich geen zorgen te maken over deze nieuwe poging van de muziek-industrie om geld te verdienen aan bedrijven die legaal maar gratis muziek aanbieden via internet. Onze rechtspositie is glashelder, wij handelen volkomen legaal aldus de woordvoerder.

Geef een antwoord

Je kan deze HTML-tags gebruiken

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.