Gesponsorde links

Muziek streamen

muziek streamen SpotifyStreamen is het nieuwe downloaden.
Handig, snel, legaal en bovendien in sommige gevallen helemaal gratis. Wil je alles weten over muziek streamen? Kijk dan eens hier:

Muziek streaming nu ook bepalend voor hitlijsten

muziek streaming nu ook voor hitlijst

muziek streaming nu ook voor hitlijst

Vanaf deze maand worden niet alleen muziek downloads en ‘fysieke’ verkopen meegeteld voor de hitlijsten van de GfK Dutch Charts. Dat bedrijf heeft namelijk besloten ook streaming muziek mee te nemen in het bepalen van de meest populaire liedjes in Nederland. Met het toevoegen van muziek streaming zal de hitlijst van GfK een nog betere weergave geven van de meest populaire artiesten en hun singles in Nederland.

Het besluit om naast muziek downloads en echte verkopen ook streaming muziek mee te nemen in de hitlijsten is het gevolg van de veranderende manier waarop consumenten hun muziek luisteren. Steeds meer mensen maken namelijk gebruik van (gratis) muziek streaming diensten zoals Deezer, Ziggo Music en natuurlijk Spotify. In het afgelopen jaar groeide de markt voor streaming-muziek abonnementen fors. In totaal werd er bijna 30 miljoen uitgegeven aan streaming muziek alleen. Daarnaast groeide ook de markt voor muziek downloads flink. Over heel 2012 werden bijna 10 miljoen singles gedownload.

GfK Dutch Charts stelt de hitlijsten in Nederland op voor NVPI Audio. De voorzitter van dat bedrijf liet weten dat het belang van hitlijsten in de muziekwereld groot is. Artiesten, platenmaatschappijen en andere consumenten gebruiken ze om te bepalen hoe populair bepaalde artiesten zijn. Een goede hitlijst is dus erg belangrijk en daarom is besloten om vanaf nu ook muziek streaming mee te nemen tijdens het opstellen van de hitlijsten.

Ook gouden platen op basis van streaming

Naast het besluit om streaming muziek te gebruiken voor de hitlijsten in Nederland zal dezelfde data ook gebruikt worden voor het toekennen van gouden en platinum platen. In eerste instantie alleen voor singles maar in een later stadium zullen gouden en platinum platen ook worden uitgedeeld aan volledige albums die erg populair zijn onder de mensen die veelvuldig muziek streamen.

bron: EB.

Geef een antwoord

Je kan deze HTML-tags gebruiken

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.