Gesponsorde links

Muziek streamen

muziek streamen SpotifyStreamen is het nieuwe downloaden.
Handig, snel, legaal en bovendien in sommige gevallen helemaal gratis. Wil je alles weten over muziek streamen? Kijk dan eens hier:

Muziek verspreiden via Usenet leidt tot 15.000 euro boete

Het verspreiden van mp3 bestanden via Usenet heeft een Nederlandse uploader een boete van 15.000 euro opgeleverd. De boete had zelfs nog hoger kunnen uitvallen: de 15.000 euro is het bedrag waarvoor de Nederlander de zaak heeft geschikt met BREIN.

De Nederlander heeft in totaal meer dan 18.000 muziekbestanden online geplaatst op verschillende binaire nieuwsgroepen. Na het uploaden van zowel volledige albums als losse mp3 en flac bestanden spotte hij deze bestanden ook. Op deze manier konden gebruikers van Spotnet, Spotlite en Spotweb de makkelijk muziek downloaden .

Naast volledige albums en populaire mp3 bestanden van top 40 hits was de uploader ook verantwoordelijke voor het online plaatsen van volledige discografieën en compilatie albums van bekende artiesten. De NZB bestanden die hoorden bij deze uploads werden eveneens gespot voor gebruik in geschikte downloadsoftware.

Hoe Brein de Nederlander heeft ontmaskerd is niet precies duidelijk. Volgens het persbericht liep hij per ongeluk tegen de lamp toen Brein in de meta-informatie van populaire muziek downloads op Usenet identititeitsgegevens van de man tegenkwam.

Brein is de laatste maanden erg actief op Usenet. Mensen die muziek uploaden op binaire nieuwsgroepen wiens identiteit achterhaald kan worden kunnen rekenen op een schikkingsvoorstel van Brein. Of er ook Usenet providers meewerken aan recente acties van Brein is onbekend.

Geef een antwoord

Je kan deze HTML-tags gebruiken

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.