Gesponsorde links

Muziek streamen

muziek streamen SpotifyStreamen is het nieuwe downloaden.
Handig, snel, legaal en bovendien in sommige gevallen helemaal gratis. Wil je alles weten over muziek streamen? Kijk dan eens hier:

Muziek via Google Play vanaf november in Europa

Google Play Nederland?

Google Play wel in Europe, nog niet in Nederland…

Zoekmachine Google heeft vandaag laten weten dat het vanaf 13 november mogelijk is om muziek te downloaden vanuit de eigen online downloadwinkel Google Play van het bedrijf. Daarnaast zal het vanaf die datum ook mogelijk zijn om je eigen muziek collectie te scannen en gratis toe te voegen aan een Google Play bibliotheek.

De eerste Europese landen die kunnen downloaden vanuit Google Play zijn Engeland, Duitsland, Spanje, Italië en Frankrijk. Helaas voor de Nederlandse muziekliefhebbers die graag betaald muziek downloaden: Nederland hoort niet bij de landen die als eerste Google Play krijgen. Wanneer Nederlandse, en Belgische, klanten toegang krijgen tot Google Play is nog onbekend.

Naast het betaald downloaden van muziek biedt Google Play ook film downloads aan in enkele van de landen die Google Play krijgen. Film downloaden zal mogelijk zijn voor mensen die wonen in Engeland, Frankrijk en Spanje. Of tv-series ook te downloaden zijn via Google play is onbekend.

Nieuw in Google Play is de mogelijkheid om je huidige muziekcollectie te scannen en deze te vergelijken met het aanbod in Google Play. Komen bepaalde liedjes of volledige albums overeen dan worden deze albums en liedjes automatisch toegevoegd aan de online collectie in Google Play. Het voordeel van deze dienst is dat mensen hun favoriete liedjes niet eerste hoeven te uploaden om ze via Google Play via smartphone of iPhone onderweg te beluisteren.

De match-functie van Google Play zal vanaf 13 november gratis te gebruiken zijn in de Europese landen die Google Play tot hun beschikking krijgen. De Verenigde Staten krijgen korte tijd later dezelfde functionaliteit. De muziek-scan functie van Google Play kan tot 20.000 liedjes scannen en vergelijken. Ook mensen met een enorme mp3 collectie kunnen deze dus probleemloos via Google Play gaan beluisteren.

Via Google Play zal veel muziek te luisteren zijn via internet. Zo hebben al veel grote platenmaatschappijen Google toestemming gegeven om muziek te distribueren via Play. Vrij recent tekende ook platenmaatschappij Warner Music een contract bij Google. Dit betekent dat nog veel meer muziek van populaire artiesten zoals Madonna en Green Day via de muziek dienst beschikbaar zullen zijn.

Geef een antwoord

Je kan deze HTML-tags gebruiken

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.