Gesponsorde links

Muziek streamen

muziek streamen SpotifyStreamen is het nieuwe downloaden.
Handig, snel, legaal en bovendien in sommige gevallen helemaal gratis. Wil je alles weten over muziek streamen? Kijk dan eens hier:

Muziekindustrie: Google moet muziek downloaden nog moeilijker maken

Google Muziek Downloaden moet Lastiger

Google ontving deze week haar 100 miljoenste verzoek tot het verwijderen van een illegale download.

Veel mensen downloaden gratis muziek via Google en dat is natuurlijk een doorn in het oog van de muziekindustrie. De industrie heeft daarom met Google afsproken dat het bedrijf websites en pagina’s verwijdert die gratis muziek downloads aanbieden.

Deze week bereikte het aantal van deze aanvragen de magische grens van 100 miljoen. Dit betekent dus dat de muziek-industrie 100 miljoen aanvragen heeft gedaan bij Google met daarin de vraag of het bedrijf websites met gratis muziek wil verwijderen.

Google doet niet genoeg

De meeste van dit enorme aantal aanvragen tot de verwijdering van links naar illegale muziek downloads worden door Google gehonoreerd. Toch vindt de muziekindustrie dat Google niet genoeg doet. Daarom wil de muziek-industrie dat Google nog meer gaat doen om het downloaden via Google nog lastiger te maken.

Zo zou de RIAA graag zien dat Google meer werk maakt van het lager plaatsen van websites waar gratis muziek gedownload kan worden in haar resultatenpagina’s. Ook zou het bedrijf gebruikers van de Google zoekmachine eerder moeten verwijzen naar legale muziek downloads in plaats van naar illegale.

MP3Skull

Als voorbeeld heeft de woordvoerder van de RIAA aan dat bij zoekopdrachten naar populaire artiesten of liedjes Google bijna als eerste linkt naar mp3skull.com. Dat is een website waar mensen gratis muziek kunnen downloaden (in de vorm van een mp3 bestand). In plaats van links naar mp3skull zou Google eigenlijk moeten linken naar legale alternatieven voor populaire muziek.

Het voorstel van de muziekindustie richting Google bestaat uit vijf punten. Volgens de industrie zouden de volgende punten het gratis muziek downloaden via Google verder ontmoedigen.

  1. Websites die zeer grote aantal pagina’s met illegale muziek aanbieden (gemeten naar het aantal aanvragen) moeten uit de resultaten worden gehaald.
  2. Het verwijderen van muziek moet definitief zijn: nu is een liedje vaak na enkele seconden via een andere website alsnog te downloaden.
  3. Gebruikers moeten via een icoon gewezen worden op legale alternatieven voor populaire muziek downloads
  4. De Google autocomplete functie mag niet meer verwijzen naar illegale downloadsites.
  5. Websites die na waarschuwingen doorgaan met het illegaal aanbieden van muziek downloads moet uit de resultaten worden gehaald

Of Google ingaat op deze eisen van de muziekindustrie is nog onbekend. Het bedrijf heeft nog niet gereageerd op het artikel op torrentfreak rondom deze beschuldigingen.

Geef een antwoord

Je kan deze HTML-tags gebruiken

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.