Gesponsorde links

Muziek streamen

muziek streamen SpotifyStreamen is het nieuwe downloaden.
Handig, snel, legaal en bovendien in sommige gevallen helemaal gratis. Wil je alles weten over muziek streamen? Kijk dan eens hier:

Muziekindustrie moet creatief worden in strijd tegen muziek downloaden

De Amerikaanse organisatie die opkomt voor de belangen van artiesten en platenmaatschappijen, de RIAA, heeft gisteren in een statement laten weten dat de muziekindustrie creatief moet worden in oplossingen om muziek downloaden tegen te gaan. Veel van het werk dat de RIAA nu doet heeft te maken met het onmogelijk maken van het downloaden van muziek. Zo sloot het bedrijf Limewire, vervolgde het studenten en houdt het zich bezig met strenge copyright wetten. Nu dus een ander geluid.

Het statement van de RIAA wordt overigens grotendeels onderbouwd met cijfers die aantonen dat de strijd tegen illegaal muziek downloaden zeer effectief is geweest. Zo wordt een mooie tabel weergegeven die toont dat vooral de sluiting van Limewire een grote slag was in de strijd tegen het illegaal muziek downloaden.

Wat de tabel ook toont maar wat niet genoemd wordt is de sterke stijging van het aantal mensen die muziek downloaden in de zomer van het vorige jaar. Dat was precies de periode waarin Spotify haar deuren opende in de Verenigde Staten. Blijkbaar is het politiek interessanter om de handhavende maatregelen te tonen in plaats van creatieve oplossingen die tonen dat consumenten best wel bereid zijn tot het betalen voor muziek op internet.

muziek downloaden tegengaan vraagt om creatieve oplossingen

Grafiek van RIAA

Of en wanneer de platenmaatschappijen nu echt naar hun klanten gaan luisteren en met creatieve oplossingen gaan komen is afwachten. Misschien zou het sluiten van een compromis met online streaming service Grooveshark een goede eerste stap zijn.

Geef een antwoord

Je kan deze HTML-tags gebruiken

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.