Gesponsorde links

Muziek streamen

muziek streamen SpotifyStreamen is het nieuwe downloaden.
Handig, snel, legaal en bovendien in sommige gevallen helemaal gratis. Wil je alles weten over muziek streamen? Kijk dan eens hier:

Muziekindustrie probeerde te infiltreren in topsites voor downloaden

Uit documenten die lekten dankzij wikileaks blijkt dat Amerikaanse en Zuid-Koreaanse opsporingsambtenaren in opdracht van de muziekindustrie hebben geprobeerd te infiltreren bij zogenaamde topsites. Topsites zijn websites, vaak gehost op snelle FTP servers, waar de grote makers en verspreiders van illegale muziek, software, games en media downloads hun materiaal hosten.

Het ontmantelen van deze topsites is een zeer moeilijk proces vooral omdat de topsites zeer gesloten zijn. Beheerders van deze illegale downloadsites zijn zeer gericht op het exclusief houden van hun downloads en zijn zeer achterdochtig ten aanzien van nieuwe leden. Het plan van de muziekindustrie was om met nog niet uitgebrachte muziek tracks het vertrouwen te winnen van de beheerders van de topsites. Was dit eenmaal gelukt dan zouden de ambtenaren bewijs moeten verzamelen over de topsites, hun beheerders en gebruikers.

Niet bekend is of deze infiltratiepoging in de muziek-download scene in de praktijk is toegepast. Ook is onduidelijk of een poging tot het infiltreren van de warez scene tot resultaten heeft geleid. De Nederlandse copyright waakhond brein heeft het afgelopen jaar een aantal Nederlandse top download sites gesloten.

1 reactie opMuziekindustrie probeerde te infiltreren in topsites voor downloaden

Geef een antwoord

Je kan deze HTML-tags gebruiken

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.