Gesponsorde links

Muziek streamen

muziek streamen SpotifyStreamen is het nieuwe downloaden.
Handig, snel, legaal en bovendien in sommige gevallen helemaal gratis. Wil je alles weten over muziek streamen? Kijk dan eens hier:

Muziekindustrie wint twee zaken in strijd tegen gratis downloaden muziek

Bittorrent tracker Demonoid offline in Oostenrijk.

Bittorrent tracker Demonoid offline in Oostenrijk.

De Europese muziek-industrie heeft de afgelopen week twee grote en belangrijke rechtszaken in de strijd tegen muziekpiraterij gewonnen. In beide zaken draaide het om het al dan niet blokkeren van websites waar mensen via torrents en via streams gratis muziek kunnen downloaden of luisteren. Zowel in Oostenrijk als in Italie wonnen copyright-organisaties en platenlabels waardoor providers per direct websites moeten blokkeren.

Illegale muziek streaming

In Oostenrijk hebben providers tot het Europese Hooggerechtshof geprobeerd om blokkades van download- en streaming websites te voorkomen. De hoogste Europese rechter ging echter niet mee in het pleidooi van de providers: per direct moeten zij hun klanten de toegang ontzeggen tot film- en muziek streaming websites. Daarnaast zal dit vonnis waarschijnlijk gaan leiden tot de blokkade van andere websites.

Voorlopig is de film-streaming website Movie4K onbereikbaar gemaakt voor Oostenrijkers. Ook de Pirate Bay zal waarschijnlijk snel offline gaan. Andere download- en streaming websites lijken in Oostenrijk hetzelfde lot te ondergaan. Onduidelijk is echter welke websites dat zullen zijn.

Downloaden via Bittorrent

In Italië spanden Sony, Warner en Universal via een Italiaanse toezichthouder een rechtszaak aan tegen grote providers. De labels eisten dat deze hun klanten de toegang tot de Bittorrent tracker Demonoid ontzeggen. Demonoid verdween enkele jaren geleden van het internet en maakte vorig jaar een terugkeer. Sinds haar terugkeer wordt de tracker veelvuldig gebruikt: miljoenen mensen gebruiken Demonoid om via Bittorrent gratis muziek te downloaden.

De terugkeer van Demonoid zorgde ook voor hernieuwde aandacht van de muziek-industrie. In Italie was een blokkade van Demonoid snel te regelen: in de uitspraak is gebruik gemaakt van nieuwe wetgeving die nog niet is goedgekeurd. Daarom is het zeer de vraag of de blokkade van Demonoid in Italie voor langere tijd stand zal houden. Voorlopig is het echter onmogelijk om via Demonoid muziek te downloaden voor mensen die in Italië online zijn.

Geef een antwoord

Je kan deze HTML-tags gebruiken

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.