Gesponsorde links

Muziek streamen

muziek streamen SpotifyStreamen is het nieuwe downloaden.
Handig, snel, legaal en bovendien in sommige gevallen helemaal gratis. Wil je alles weten over muziek streamen? Kijk dan eens hier:

Napster gaat streaming muziek aanbieden in Nederland en Belgie

napster

napster

Napster was lang geleden een van de eerste p2p programma’s om gratis muziek mee te kunnen downloaden. Vele uren werden besteed aan het zoeken naar mp3-bestanden met liedjes van favoriete artiesten. Ook volledige albums waren gemakkelijk te downloaden met de Napster software. Vandaag kondigde Rhapsody, het bedrijf dat de merknaam Napster heeft gekocht, aan dat Napster vanaf vandaag gebruikt kan worden om muziek te streamen. Daarmee keert Napster eindelijk terug op de Nederlandse markt, niet om muziek te downloaden maar om muziek te streamen.

Met de herintroductie van Napster in Nederland gaat Rhapsody de concurrentie aan met Deezer en Spotify. Beide bedrijven zijn in Nederland grote spelers op de markt voor muziek streaming en het downloaden van muziek naar mobiele apparaten.

In tegentstelling tot beide bedrijven hanteert Napster een tarief. Voor 9,95 per maand kunnen klanten online muziek luisteren zonder limieten. Ook kan er op mobiele apparaten muziek beluisterd worden die ook nog eens off-line beschikbaar gemaakt kan worden. Hiermee kun je met Napster muziek downloaden op je iPhone of smartphone en deze later opnieuw luisteren.

Een goedkoper abonnement voor muziek streaming biedt Napster niet. Daarnaast is het niet mogelijk om gratis muziek te luisteren. Om te kijken of Napster iets voor je is kun je alleen 30 dagen een gratis proefabonnement nemen op de streaming service. De Napster software om muziek te luisteren biedt toegang tot 20 miljoen tracks. Daarmee biedt Napster iets minder muziek aan dan Deezer en Spotify.

Napster keert terug in Nederland, dit keer als muziek streaming service

Napster keert terug in Nederland, dit keer als muziek streaming service

Geschiedenis

De geschiedenis van Napster is roemrucht. Het bedrijf begon in 1999 als p2p client. Het werd een van de grootste diensten waarmee mensen gratis muziek uitwisselden. Vooral mp3 bestanden werd veelvuldig gedeeld via de Napster software. In 2001 stopte het bedrijf met haar p2p diensten onder druk van enkele rechtszaken aangespannen door platenmaatschappijen. Daarna leidde het bedrijf rommelig bestaan tot het in 2011 werd overgenomen door Rhapsody. Dat bedrijf ziet brood in de Napster naam, veel mensen associƫren de merknaam nog steeds met gratis muziek downloaden.

Geef een antwoord

Je kan deze HTML-tags gebruiken

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.