Gesponsorde links

Muziek streamen

muziek streamen SpotifyStreamen is het nieuwe downloaden.
Handig, snel, legaal en bovendien in sommige gevallen helemaal gratis. Wil je alles weten over muziek streamen? Kijk dan eens hier:

Nieuwe muziek downloaden en ontdekken met Spotify door overname Echo Nest

Nieuwe muziek downloaden met software van de Echo Nest

Spotify neemt The Echo Nest over.

Muziek downloaden en luisteren met de software van muziek streaming dienst Spotify is natuurlijk al erg gemakkelijk. Vooral de mogelijkheden die de Spotify software biedt om muziek te downloaden naar je smartphone of iPhone maakt dat Spotify door grote groepen gebruikers naar volle tevredenheid gebruikt wordt.

Om nog meer mensen Spotify te laten gebruiken voor het luisteren naar, en downloaden van, muziek werkt het bedrijf nu aan mogelijkheden om gebruikers eenvoudig kennis te laten maken met nieuwe muziek. Om hier nog beter mee aan de slag te kunnen heeft Spotify The Echo Nest overgenomen, een bedrijf dat informatie en kennis over muziek verzameld en deelt.

Door de overname van de software en database van The Echo Nest hoopt Spotify haar eigen software voor het ontdekken en downloaden van nieuwe muziek nog beter te kunnen maken. Vooral de mogelijkheden voor het samenstellen van radiostations, die Spotify gebruikt voor het gratis streamen van muziek naar smartphones en tablets, zou door The Echo Nest software nog beter worden.

The Echo Nest

The Echo Nost verzameld al geruime tijd meta-informatie over muziek. Op basis van deze informatie krijgen gebruikers van diverse klanten van The Echo Nest (waaronder Deezer, Rdio en Spotifyze zelf) aanbevelingen voor muziek die zij wellicht ook willen luisteren of downloaden. Naast aanbevelingen en tips voor leuke muziek downloads worden ook de samenstellingen van online radionzenders mede bepaald aan de hand van de database van The Echo Nest.

Naast het aanbevelen van muziek aan gebruikers op basis van al beluisterde muziek maakt de Echo Nest ook finger-print software. Hiermee kunnen muziekbestanden worden geïdentificeerd en eventueel worden vervangen: dit is vooral voor cloud-diensten voor muziek-opslag handig: zij kunnen op basis van de finger-print informatie van liedjes deze automatisch vervangen zodra een hogere kwaliteit wordt aangeboden. Over de overname prijs die Spotify heeft betaald voor The Echo Nest is niets bekend gemaakt.

Muziek downloaden met Spotify?

Ben je een klant van Spotify en gebruik je de muziekdienst om muziek te downloaden? Dan zal er in eerste instantie weinig veranderen. Spotify gebruikt nu al software van The Echo Nest om muziek aan te bevelen aan haar gebruikers. In de toekomst zul je echter nog gemakkelijker leuke muziek kunnen downloaden met Spotify aan de hand van muziek die al beluisterd hebt via de online muziekdienst.

Geef een antwoord

Je kan deze HTML-tags gebruiken

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.