Gesponsorde links

Muziek streamen

muziek streamen SpotifyStreamen is het nieuwe downloaden.
Handig, snel, legaal en bovendien in sommige gevallen helemaal gratis. Wil je alles weten over muziek streamen? Kijk dan eens hier:

Nieuwe muziekdienst Apple heet: Apple Music

Apple Music

Apple Music

Apple Music is de naam van de nieuwe streaming muziekdienst van Apple. Apple Music zal geheel losstaan van iTunes, de winkel waar mensen betaald muziek kunne downloaden. Verder is het met Apple Music alleen mogelijk om betaald te streamen. Gratis streaming is er alleen voor mensen die willen kijken of Apple Music hen bevalt: zij kunnen 3 maanden gratis muziek streamen met Apple Music.

Apple Music is niet ontwikkeld op basis van Beats Music. Die muziekdienst kreeg Apple begin vorig jaar in handen toen het Beats by Dre overnam. Beats Music blijft voorlopig gewoon beschikbaar en is dus een concurrent van Apple Music. Het ligt in de lijn der verwachting dat Apple op korte termijn Beats Music zal stopzetten en gebruikers gaat doorverwijzen naar Apple Music.

Een abonnement op Apple Music kost Europeanen 10 euro per maand. Ook is er een familieabonnement beschikbaar dat voor 15 euro per maand gebruikt kan worden. Met dit abonnement kunnen tot 6 mensen muziek streamen met Apple Music. De prijsstelling van Apple valt tegen Apple Music is precies even duur als alternatieven voor deze muziekdienst. Het bedrijf zal het dan ook knap lastig krijgen om klanten te winnen puur op basis van de functionaliteit.

30 miljoen liedjes

Apple Music zal bij de introductie vergezeld worden door een database met meer dan 30 miljoen tracks. Ook daarin is Apple Music niet uniek: ook Spotify en Deezer claimen rond de 30 miljoen tracks aan te bieden. Mensen die muziek downloaden uit iTunes zijn qua aanbod het beste uit: volgens cijfers van Apple zitten er in de iTunes bibliotheek meer dan 40 miljoen tracks.

De applicatie om muziek te streamen via Apple Music zal aan het eind van deze maand beschikbaar komen voor iOS. Dit betekent dat Apple iPhone en Apple iPad bezitters vanaf dan muziek kunnen streamen en downloaden met Apple Music. Ook voor Android en Windows Phone zal er een versie uitkomen van de applicatie. Volgens de geruchten volgt deze aan het eind van dit jaar.

Prijzen Apple Music

Inmiddels zijn ook de Nederlandse prijzen voor Apple Music bekend: zoals verwacht kost een maandabonnement op de online muziek dienst van Apple €9,99 per maand. Voor  het family abonnement moet 14,99 per maand betaald worden. Met dit abonnement kunnen tot 6 mensen tegelijkertijd muziek streamen en muziek downloaden met Apple Music.

Geef een antwoord

Je kan deze HTML-tags gebruiken

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.