Gesponsorde links

Muziek streamen

muziek streamen SpotifyStreamen is het nieuwe downloaden.
Handig, snel, legaal en bovendien in sommige gevallen helemaal gratis. Wil je alles weten over muziek streamen? Kijk dan eens hier:

Nieuwe stappen muziekindustrie: Muziek downloaden met Bittorrent moeilijker

Duitse recher: sluit populaire Bittorrent trackers in strijd tegen illegaal downloaden.

Duitse recher: sluit populaire Bittorrent trackers in strijd tegen illegaal downloaden.

Het gratis downloaden van muziek met Bittorrent programma’s zoals Vuze of Frostwire wordt steeds een beetje moeilijker gemaakt. In een nieuwe actie tegen illegaal downloaden heeft een Duitse rechtbank namelijk bepaald dat drie grote Bittorrent trackers hun diensten moet stopzetten.

De drie sites gingen aan het begin van dit jaar off-line maar pas vandaag werd bekend wat daar de oorzaak van was. Een Duitse belangenbehartiger van de muziekindustrie eiste de sluiting van de sites omdat via de torrent-trackers meer dan 30 miljoen gelijktijdige downloads werden afgehandeld.

Wat is een tracker?

Een Bittorrent tracker zorgt ervoor dat mensen Bittorrent programma’s met elkaar kunnen communiceren. Als je gratis muziek wil downloaden met Bittorrent dan doe je van de computer van andere gebruikers. Een Bittorrent tracker zorgt ervoor dat jouw computer in directe verbinding komt met de aanbieder van de bestanden die je wil downloaden. De meeste Bittorrent trackers draaien op openbare websites die, als de muziekindustrie dat vraagt, eenvoudig afgesloten kunnen worden. Vaak komt een tracker dan op een andere website gewoon weer online.

Uiteraard is de sluiting van de trackers omstreden. Allereerst natuurlijk omdat het niet aantoonbaar is dat via de trackers inderdaad zoveel illegale downloads worden afgehandeld. Steeds meer artietsen en bedrijven verspreiden hun werk via het gratis te gebruik bittorrent protocol.

Daarnaast is de sluiting van trackers en Bittorrent download-sites weinig effectief. Voor elke gesloten tracker of Bittorrent site komen er twee weer terug. Toch lijkt de strijd tegen gratis muziek downloaden op deze manier vervolgd te worden. Ook de Pirate Bay ligt namelijk weer onder vuur.

Geef een antwoord

Je kan deze HTML-tags gebruiken

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.