Gesponsorde links

Muziek streamen

muziek streamen SpotifyStreamen is het nieuwe downloaden.
Handig, snel, legaal en bovendien in sommige gevallen helemaal gratis. Wil je alles weten over muziek streamen? Kijk dan eens hier:

Nog een week geduld voor nieuwe online muziekdienst van Apple

Als de geruchten kloppen zal Apple volgende week eindelijk de aankondiging voor haar nieuwe online muziekdienst doen. Tijdens het WWDC event, dat Apple elk jaar organiseert, lijkt Apple de muziekdienst die gebaseerd is op Beats Music aan te kondigen. Met Apple Music zal het bedrijf dat bekend is van de iPhone en iPad de concurrentie aangaan met Spotify en Deezer.

Die concurrentiestrijd zet Apple misschien wel te laat in. Het bedrijf laat mensen al jaren betaald muziek downloaden via iTunes maar lijkt de boot te hebben gemist op het gebied van streaming muziek. Pas vorig jaar zette Apple haar eerste stapjes op dat gebied. Toen nam het bedrijf namelijk Beats by Dre over. In die koop zat ook de streaming muziekdienst Beats Music.

Mogelijkheden Apple Music

Naast een datum voor de waarschijnlijke aankondiging voor Apple Music is er ook niets over de mogelijkheden van de nieuwe online muziekdienst. Zo zal de prijs voor het streamen van muziek gelijk zijn aan de prijs van een abonnement bij Spotify of Deezer: muziek streamen met Apple zal 10 euro per maand gaan kosten.

Verder behoort het downloaden van muziek tot de mogelijkheden van de muziekdienst. Net zoals bij alternatieven voor Apple Music is het downloaden van muziek in technische zin het ‘offline beschikbaar maken’ van muziek. Je kunt liedjes alleen offline luisteren op het apparaat waarop je de muziek hebt gedownload.

Tenslotte liet Apple eerder al weten geen gratis versie van Apple Music te gaan uitbrengen. Wel zal het mogelijk zijn om in een proefperiode gratis muziek te streamen. Na het verlopen van deze periode moet je gewoon betalen voor Apple Music. Het volledig gratis streamen van muziek zoals bij concurrent Spotify behoort niet tot de mogelijkheden van de nieuwe online muziekdienst van Apple.

Geef een antwoord

Je kan deze HTML-tags gebruiken

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.