Gesponsorde links

Muziek streamen

muziek streamen SpotifyStreamen is het nieuwe downloaden.
Handig, snel, legaal en bovendien in sommige gevallen helemaal gratis. Wil je alles weten over muziek streamen? Kijk dan eens hier:

Omzet uit muziek downloads en streaming groter dan omzet uit fysieke audiodragers

Muziek downloaden en streaming audio is inmiddels zo ingeburgerd dat platenmaatschappijen en muzieklabels meer dan 50% van hun omzet uit deze diensten halen. De inkomsten uit de verkoop van fysieke geluidsdragers zoals cd’s en lp’s is daarnaast het afgelopen jaar sterk gedaald. Een en ander blijkt uit niehttp://www.ifpi.org/facts-and-stats.phpuwe cijfers van de IFPI, een organisatie die informatie verzameld over de muziekindustrie.

De totale omzet uit streaming muziek bedroeg over geheel 2014 6,85 miljard dollar. Vergeleken met een jaar eerder is dat een stijging van bijna 7 procent. De hogere omzet uit streaming muziek leidde tot een daling met 8 procent van de inkomsten uit de verkopen van fysieke geluidsdragers. Wereldwijd bedroeg deze omzet in 2014 6,82 miljard dollar. Het is voor het eerst dat muziek downloaden en streaming audio meer geld in het laatje brachten dan de verkoop van fysieke geluidsdragers.

De gehele muziekindustrie kromp in 2014 met 0,4 procent. De gecombineerde omzet van digitale muziek en fysieke geluidsdragers (waar ook lp’s onder vallen) bedroeg vorig jaar 15 miljard dollar. Nederland is een van de tien landen wereldwijd waar streaming muziek populairder zijn dan muziek downloads. In de rest van de wereld downloaden mensen nog meer muziek uit downloadwinkels dan dat ze muziek streamen.

Verder blijkt uit de cijfers van de IPFI dat platenmaatschappijen een duidelijk punt hebben in de kritiek die zij hebben op gratis muziek streaming van onder meer Spotify. De inkomsten uit betaalde muziek streaming zijn namelijk dubbel zo hoog vergeleken met de inkomsten uit gratis muziek streaming. Bij de gratis versie van Spotify zorgen alleen de adverteerders voor inkomsten terwijl bij betaalde streaming muziekdiensten eindgebruikers maandelijks abonnementskosten moeten betalen.

Pharrell Willams en Walt Disney

De bestverkochte muziek van het vorige jaar was de soundtrack van de populaire Walt Disney film Frozen. Ook de meest populaire single was uit de film afkomstig. Dat was namelijk de track ‘Happy’ van Pharrell Williams.

Geef een antwoord

Je kan deze HTML-tags gebruiken

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.