Gesponsorde links

Muziek streamen

muziek streamen SpotifyStreamen is het nieuwe downloaden.
Handig, snel, legaal en bovendien in sommige gevallen helemaal gratis. Wil je alles weten over muziek streamen? Kijk dan eens hier:

Omzet uit muziek downloads lager door muziek streaming

iTunes gratis muziek downloaden

iTunes

In Amerika is het vorige jaar voor het eerst sinds de introductie van online muziekwinkels minder muziek gedownload dan een jaar daarvoor. Deze afname van het aantal mensen die betalen om muziek downloaden in mp3 formaat is waarschijnlijk te wijten aan de toename van het aantal online muziekdiensten, waar voor een vast bedrag per maand muziek gestreamt kan worden.

Een en ander blijkt uit cijfers van een groot marktonderzoekbureau. Volgens dat bureau werden er in 2013 net geen 1,3 miljard losse liedjes gedownload. In 2012 werden er nog ruim 1,3 miljard liedjes gedownload. Ook de digitale verkopen van volledige albums daalde over 2013. Die daling was echter een stuk kleiner: in 2013 werden 117,6 miljoen albums verkocht. in 2012 waren dat er 117,7. Daarnaast daalde in 2013 ook de verkoop van cd’s en bleef het ouderwetse vinyl het goed doen.

De daling van het aantal muziek downloads is te wijten aan de opkomst van Spotify en andere online muziekdiensten. Volgens diverse onderzoeken zou de omzet uit streaming muziekdiensten de daling uit inkomsten van muziek downloads grotendeels kunnen compenseren. Of en zoja in hoeverre de diverse gratis muziekdiensten daar dan weer roet in het eten gooien is nog onbekend. Wel lijkt duidelijk dat in Nederland de markt voor streaming muziek ook flink stijgt.

iTunes

De grootste downloadwinkel voor muziek in Amerika is iTunes. Die online muziekwinkel werd in 2003 uitgebracht en wist sindsdien elk jaar nog te groeien. Inmiddels is muziek niet het enige waar iTunes voor gebruikt kan worden. Je kunt via de iTune software namelijk ook films, tv-series en tekenfilms downloaden. Of Apple dan ook echt wakker ligt van de omzetdaling uit muziek downloads is dan ook maar de vraag.

Geef een antwoord

Je kan deze HTML-tags gebruiken

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.