Gesponsorde links

Muziek streamen

muziek streamen SpotifyStreamen is het nieuwe downloaden.
Handig, snel, legaal en bovendien in sommige gevallen helemaal gratis. Wil je alles weten over muziek streamen? Kijk dan eens hier:

Onderzoek toont aan: grote verschillen tussen mensen die films of juist muziek downloaden

Er bestaan grote verschillen tussen mensen die muziek downloaden en films downloaden.

Er bestaan grote verschillen tussen mensen die muziek downloaden en films downloaden.

Uit nieuw onderzoek blijkt dat er grote verschillen bestaan tussen internetters die muziek downloaden uit illegale bron en internetters die illegaal films downloaden. Daarnaast zijn mensen die muziek downloaden van het internet van ‘een ander slag’ dan mensen die hetzelfde doen met films en tv-series.

In het onderzoek dat werd uitgevoerd door een Engelse school werden grote groepen mensen vergeleken die veel films downloaden met mensen die liever gratis muziek downloaden van internet. Belangrijk is daarnaast het feit dat dit onderzoek werd uitgevoerd onder inwoners van Finland tussen 7 en 84 jaar oud. Gemiddeld had een deelnemer aan het onderzoek 2900 mp3 bestanden en 70 films op zijn of haar computer staan.

Mensen die muziek downloaden…

Een van de conclusies was dat mensen die gratis muziek downloaden van internet gemiddeld weinig geld uitgeven aan het kopen van muziek (in zowel winkels als via websites als via iTunes). Ook zijn mensen die muziek downloaden van internet banger om vervolgd te worden voor het downloaden van muziek via illegale wegen.

Films downloaders daarentegen…

Mensen die films downloaden gaan regelmatig naar de bioscoop om daar naar een film te kijken: mensen die films downloaden willen graag betalen voor het zien van een leuke film. Daarnaast hebben mensen die films downloaden vaak meer te besteden en wonen ze vaker in grote steden.  Daarnaast downloaden vooral mannen regelmatig een film van internet.

Ook zijn mensen die films downloaden niet bezorgd dat ze gepakt worden vanwege het gratis downloaden van illegaal materiaal. Ook blijkt dat film-downloaders hun gedrag snel aanpassen als ze denken dat het illegaal downloaden nadelige gevolgen heeft.

Oorzaken

De belangrijkste oorzaak voor het verschil tussen beide groepen downloaden zit hem in de techniek. Het downloaden van muziek is veel gemakkelijker dan het downloaden van een film. Via Google maar ook via andere mp3-zoekmachines kun je heel snel en gemakkelijk muziek downloaden. Voor het downloaden van een speelfilm moet ingewikkelde software worden gebruikt.

Geef een antwoord

Je kan deze HTML-tags gebruiken

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.