Gesponsorde links

Muziek streamen

muziek streamen SpotifyStreamen is het nieuwe downloaden.
Handig, snel, legaal en bovendien in sommige gevallen helemaal gratis. Wil je alles weten over muziek streamen? Kijk dan eens hier:

Online muziek-dienst Soundcloud overgenomen door Twitter?

Twitter neemt Soundcloud over.

Twitter neemt Soundcloud over.

Volgens diverse bronnen is Twitter van plan om de online muziek dienst Soundcloud over te nemen. Soundcloud is vooral bekend als een website waar artiesten, bands en labels gratis hun muziek kunnen aanbieden.

Muziekliefhebbers kunnen vervolgens deze muziek gratis streamen naar smartphones en tablets. Naast gratis streaming kun je via Soundcloud ook gratis muziek te downloaden, dit is alleen mogelijk als de uploader toestemming geeft voor een download.

Als Twitter haar plannen rondom de overname van SoundCloud doorzet zou dat duurste overname worden in de geschiedenis van het bedrijf. Volgens analisten bedraagt de waarde van de SoundCloud website rond de 700 miljoen dollar. Hoe concreet de gesprekken zijn is nog onbekend, daarnaast is ook niet duidelijk waarom Twitter SoundCloud zou willen overnemen. De eigen online muziek dienst van Twitter (Twitter Music) is begin dit jaar offline gegaan vanwege onvoldoende succes.

SoundCloud erg populair

De SoundCloud muziek dienst is erg populair. Volgens cijfers, van het in Berlijn gevestigde bedrijf, worden liedjes die via SoundCloud worden aangeboden meer gedeeld via social media dan tracks en volledige albums op Spotify en Deezer. Deze grote populariteit kan een van de redenen zijn van Twitter om SoundCloud over te nemen. Als veel mensen Twitter nu al gebruiken om muziek van SoundCloud te delen met contacten kan de muziekdienst een mooie aanvulling zijn op de Twitter dienst.

Of Twitter ook daadwerkelijk overgaat tot de aankoop van SoundCloud is voorlopig nog niet zeker. Voorlopig kun je dus maar beter muziek luisteren muziek downloaden via SoundCloud voordat Twitter besluit om de dienst, nadat men het bedrijf heeft overgenomen, alleen nog maar betaald muziek te laten streamen en downloaden.

Update

Vandaag werd bekend dat Twitter toch geen interesse heeft in de overname van SoundCloud.

Geef een antwoord

Je kan deze HTML-tags gebruiken

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.