Gesponsorde links

Muziek streamen

muziek streamen SpotifyStreamen is het nieuwe downloaden.
Handig, snel, legaal en bovendien in sommige gevallen helemaal gratis. Wil je alles weten over muziek streamen? Kijk dan eens hier:

P2P downloaders in Amerika wacht trage verbinding

Verizon is een van de grotere internetproviders in Amerika. Het bedrijf is, volgens een betrouwbare bron, van plan om hard op te treden tegen klanten die illegaal film en muziek downloaden. Het lijkt er namelijk op dat de provider klanten die hun verbinding gebruiken voor het muziek downloaden via p2p technieken gaat afknijpen. Dit zal in de praktijk betekenen dat de verbinding van klanten die veel downloaden moeten internetten op 256Kbps. Een snelheid vergelijkbaar met het internet op je mobiele telefoon.

In de documenten waaruit deze anti-download maatregel te lezen is blijkt dat internet provider Verizon pas na zes waarschuwingen overgaat tot het verlagen van de internet snelheid. Na een eerste waarschuwing voor het illegaal film en muziek downloaden krijgt de klant een e-mail met daarin een bericht over de betreffende overtreding. De tweede keer dat de overtreding wordt gezien door de provider volgt nogmaals een e-mail bericht. Ook kan de provider automatisch gegenereerde voice-mail berichten gebruiken om de illegale download op de hoogte te stellen.

Gaat een gebruiker toch door met het illegaal downloaden van muziek of film bestanden dan verwijst Verizon klanten automatisch door een website met daarop meer informatie over de wetten en regels op het gebied van het auteursrecht. De laatste stap in het voorkomen van auteursrechten inbraak is het vertragen van de internet snelheid tot 256Kbps. Deze snelheid zal twee tot drie dagen zo blijven waarna de provider de verbinding weer op volle snelheid zal laten lopen.

De plannen van provider Verizon zijn nog niet definitief. Grote vraag is ook af ze dat ooit gaan worden. Het zou namelijk ook kunnen dat de provider andere manieren zal zoeken om het illegaal muziek download terug te dringen. Dat er in Amerika strengere straffen komen te staan op het downloaden van films en muziek waarop auteursrecht berust staat wel vast. De grote Amerikaanse providers, zoals AT&T en Verizon dat zijn, hebben namelijk een overeenkomst gesloten met de film- en muziekindustrie. Het afknijpen of zelfs onderbreken van de internet verbinding staat bij veel providers op het lijstje van maatregelen.

Geef een antwoord

Je kan deze HTML-tags gebruiken

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.