Gesponsorde links

Muziek streamen

muziek streamen SpotifyStreamen is het nieuwe downloaden.
Handig, snel, legaal en bovendien in sommige gevallen helemaal gratis. Wil je alles weten over muziek streamen? Kijk dan eens hier:

Place2Home offline na actie van Brein

Volgens een melding op de startpagina van Place2Home is de populaire torrent website offline vanwege een schikking met stichting Brein. De melding verdween in de loop van gisteren op de website.

De besloten community voor het uitwisselen van torrents voor muziek, films en series is enkele jaren actief geweest en had een grote groep trouwe gebruikers. Place2Home werd vooral veel gebruikt voor het downloaden van films en tv-series via Bittorrent.

Place2home Offline

Place2home Offline

Over de hoogte van het geldbedrag in de schikking is niks bekend. Wel heeft Brein in een verklaring aan Tweakers.net laten weten achter de sluiting van de website te zitten. Stichting Brein heeft in de afgelopen jaren al een groot aantal sites om muziek te downloaden gesloten.

In de verklaring op Place2Home staat te lezen dat de site in de afgelopen jaren de inbreuk op duizenden games, tv-series, volledige albums en films mogelijk heeft gemaakt. Het gratis downloaden en verder verspreiden van met copyright beschermd materiaal is illegaal in Nederland.

Place2Home staat volgens Alexa in de top 6.000 van meest populaire websites in Nederland. Via de website konden gebruikers torrents downloaden die gebruik maken van privé trackers. Hierdoor kunnen alleen geregistreerde gebruikers films en muziek downloaden via torrents op Place2Home.

 

De Usenet variant van Place2Home, die via een .net domein bereibkaar is, werkt nog wel. Deze site wordt waarschijnlijk beheerd door een andere persoon. Place2Home.org had volgens een Brein een georganiseerde structuur waardoor vervolging mogelijk was.

Geef een antwoord

Je kan deze HTML-tags gebruiken

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.