Gesponsorde links

Muziek streamen

muziek streamen SpotifyStreamen is het nieuwe downloaden.
Handig, snel, legaal en bovendien in sommige gevallen helemaal gratis. Wil je alles weten over muziek streamen? Kijk dan eens hier:

Place2use offline: Spotnet groeit verder

Usenet is voor veel mensen momenteel de plek voor het downloaden van muziek. Om muziek te downloaden via Usenet heb je NZB bestanden nodig. Voor het zoeken en vinden van NZB bestanden gebruiken veel mensen fora waar gebruikers dit soort index bestanden uitwisselen. Een van de populairste sites voor het uitwisselen van NZB’s is Place2Use. Vandaag ging die site offline vanwege een onderzoek van stichting Brein.

Place2Use was een populaire site voor het uitwisselen van NZB-bestanden. De site ging vandaag offline.

Place2Use was een populaire site voor het uitwisselen van NZB-bestanden. De site ging vandaag offline.

Op Place2Use staat sinds vanochtend de tekst ‘BREIN: 2016002716.AVIE’ met daarbij de melding ‘deze site is offline’. De link met de copyrightwaakhond was gezien deze melding natuurlijk snel gelegd. Uit onderzoek van Tweakers bleek dat Tim Kuik en zijn medewerkers momenteel in gesprek zijn met de beheerders van Place2Use. Volgens een anonieme bron heeft minstens een van de beheerders een schikkingsvoorstel ontvangen van 50.000euro voor het faciliteren van muziek downloads uit illegale bron.

 

Het gevolg van de sluiting van Place2Use lijkt minimaal. Steeds meer mensen wijken uit naar alternatieve programma’s voor het downloaden van Usenet. Zo groeit het gebruik Spotnet de laatste maanden sterk. Met dit programma kan zonder tussenkomst van NZB bestanden eenvoudig gedownload worden van Usenet. Het lijkt een kwestie van tijd voordat Brein ook achter de individuele uploaders aangaat die Spotnet voorzien van gratis muziek downloads.

Geef een antwoord

Je kan deze HTML-tags gebruiken

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.