Gesponsorde links

Muziek streamen

muziek streamen SpotifyStreamen is het nieuwe downloaden.
Handig, snel, legaal en bovendien in sommige gevallen helemaal gratis. Wil je alles weten over muziek streamen? Kijk dan eens hier:

Platenmaatschappijen richten pijlen op websites met songteksten

Naast het bestrijden van websites waar illegaal gratis muziek gedownload kan worden zijn ook websites met songteksten het doel van grote platenmaatschappijen. Net zoals op muziek rust er namelijk op een songtekst ook copyright. Op internet wordt momenteel veel geld verdiend door websites die songteksten online zetten, zonder daar rechten voor te betalen.

Uiteraard is dat een doorn in het oog van de grote muziek-uitgevers. In Amerika is een koepelorganisatie van de grote platenmaatschappijen nu van plan om meer dan 50 websites met gratis songteksten offline te halen. De NMPA (National Music Publishers Association (NMPA) is van mening dat deze sites inbreuk maken op de auteursrechten van tekstschrijvers, artiesten en platenmaatschappijen.

Websites die gratis songteksten ter download aanbieden op de korrel.

RapGenius

Websites zoals RapGenius, Lyrics Translate en Lyrics Mania verdienen veel geld met het gratis aanbieden van songteksten van uiteenlopende artiesten en bands. Volgens de NMPA wordt er dagelijks ongeveer 5 miljoen keer gezocht op bepaalde songteksten en gaat er daarom veel geld om in het gratis aanbieden van songteksten.

Zonder licentie

Vooral de grote websites zonder licentie voor het verspreiden van songteksten zijn het doel van deze zaak. De kleinere fansites en blogs over artiesten die af en toe een songtekst publiceren hebben niets te vrezen. Ook sites die songteksten aanbieden en daar netjes voor betalen hoeven uiteraard niet bang te zijn.

De NMPA is in Amerika een bekende organisatie in de strijd tegen mensen die gratis muziek downloaden. Zo was de site mede-verantwoordelijk voor de sluiting van Napster. Ook in de zaak tegen Youtube, waar de NMPA de videosite verplichtte tot het sluiten van overeenkomsten met platenmaatschappijen, kreeg destijds veel publiciteit.

2 reacties aanPlatenmaatschappijen richten pijlen op websites met songteksten

  • sascha

    Goedenavond, heb vorige week op een nieuwe tablet een programma gedownload om gratis muziek te downloaden. er moest 6,95 betaald worden en daarna heb ik een link ontvangne. aangezien ik geen bereik had met mijn tablet en dus niet op internet kon, heb ik de link niet direct gebruikt. kennelijk moest de link binnen 1 dag gebruikt worden, want nu ik internet net, werkt de link niet meer. niet 1 websiteadres voor vragen, of handleiding voor deze downloads werkt nu nog, dus kan nergens met mijn vragen terecht. k heb betaald, dus wil nu wel graag gaan beginnen met het downloaden van muziek. wie herkent dit probleem of weet hoe ik nu verder kan?

Geef een antwoord

Je kan deze HTML-tags gebruiken

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.