Gesponsorde links

Muziek streamen

muziek streamen SpotifyStreamen is het nieuwe downloaden.
Handig, snel, legaal en bovendien in sommige gevallen helemaal gratis. Wil je alles weten over muziek streamen? Kijk dan eens hier:

Plugin voor gratis muziek downloads via Spotify werkt niet meer

Spotify populaire liedjes downloaden

Spotify

Afgelopen week dook een plugin op waarmee via de web-interface van Spotify gratis muziek gedownload kon worden van de online muziekdienst. De plugin, die door een Nederlander ontwikkeld werd, liet gebruikers van Spotify muziek downloaden door simpelweg de titel van een liedje aan te klikken. Normaliter leidt het aanklikken van een liedje via de website van Spotify tot het gratis streamen van dit liedje naar de computer van de gebruiker.

Onbekend is vooralsnog hoe Spotify de mogelijkheid tot het downloaden van muziek via haar website onmogelijk heeft gemaakt. De plugin, die dinsdag werd uitgebracht, werd in de loop van de dag onbruikbaar. Spotify liet dinsdag al weten aan een oplossing te werken voor het gratis muziek downloaden via haar streaming dienst. Daarnaast beloofde het bedrijf zo snel mogelijk met een reactie te komen nadat de plugin onbruik was gemaakt.

De plugin, met de veelzeggende naam Downloadify werd dinsdag online geplaats. Na het installeren van de plugin, die alleen werkte in Chrome, volstond het dubbelklikken op titels van liedjes in de online muziekspeler van Spotify om deze tracks gratis te downloaden. De plugin plaatste de liedjes die aangeklikt werden als mp3 op de computer van de gebruiker. Voor het downloaden van liedjes van Spotify als mp3 was geen betaald Spotify abonnement nodig. De Chrome Web Store bevatte als eerste de plugin maar al vrij snel na de release werd deze weer uit de downloadwinkel van Google verwijderd.

Om muziek te downloaden met Downloadify maakte de ontwikkelaar van de plugin gebruik van het feit de audiospeler van Spotify op internet geen gebruik van versleuteling van mp3 bestanden. De applicaties van Spotify waarmee muziek gestreamt kan worden naar mobiele apparaten zoals de iPad en iPhone doen dit wel. Of Spotify nu de muziek wel versleuteld aanbiedt is nog niet bekend. Ook is niet duidelijk hoeveel schade Spotify heeft geleden door de muziek naar mp3 plugin.

bron: tweakers.

Geef een antwoord

Je kan deze HTML-tags gebruiken

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.