Gesponsorde links

Muziek streamen

muziek streamen SpotifyStreamen is het nieuwe downloaden.
Handig, snel, legaal en bovendien in sommige gevallen helemaal gratis. Wil je alles weten over muziek streamen? Kijk dan eens hier:

Popcorn Time voor gratis muziek streaming aangeklaagd

Aurous - gratis muziek streamen

Aurous

Aurous is een nieuw programma om gratis muziek te streamen op een manier die vergelijkbaar is met die manier waarop met Popcorn Time gratis films bekeken kunnen worden.

Het programma kan iedereen sinds afgelopen zaterdag gratis downloaden. En dat wordt dus ook massaal gedaan: veel media-aandacht en een gemakkelijk te gebruiken programma hebben gezorgd voor gebruikers die gratis muziek luisteren via Aurous.

Dat laatste is natuurlijk tegen het zere been van de muziekindustrie. De eerste aanklacht tegen Aurous ligt daarom al bij een Amerikaanse rechter. En dat is vrij snel amper een week nadat de software online kwam.

De RIAA, die de grote drie vertegenwoordigt, heeft Aurous bestempelt als de Popcorn Time voor gratis muziek streaming. Vanwege de grootschalige inbreuk op het copyright dat door middel van Aurous wordt gepleegd eist de RIAA dan ook 3 miljoen dollar van de ontwikkelaars van het programma.

De gemakkelijk te gebruiken interface van Aurous.

De gemakkelijk te gebruiken interface van Aurous.

Aurous werkt via een vergelijkbaar principe als Popcorn Time. In tegenstelling tot dat programma werkt Aurous echter niet op basis van Bittorrent om muziek te downloaden en uploaden. Aurous gebruikt daarvoor Russische websites om gratis muziek te downloaden.

Via de API (een manier om software met elkaar te laten communiceren) van VKontakte en een aantal andere Russische websites haalt Aurous gratis muziek op die het vervolgens verspreidt naar iedereen die een bepaalde track wil horen.

Omdat Aurous de muziek van websites ophaalt die die muziek gratis aanbieden kun je met het programma dus gratis muziek luisteren. Het grote verschil met Popcorn Time is echter dat mensen die dat zouden willen deze muziek ook gratis kunnen downloaden van deze sites zelfs. Aurous is niet perse noodzakelijk om muziek gratis te streamen.

Voor OS X, Windows en Linux

Iedereen die Aurous wil gebruiken voor het gratis luisteren van muziek op internet kan het programma downloaden via de officiele website. Momenteel is het programma alleen bruikbaar op computers en laptops die draaien op Windows, OS X (Apple Mac) en Linux.

Het programma is nog niet beschikbaar voor iOS en Android. Wil je gratis muziek downloaden of luisteren op je mobiel? Dan zul je daarvoor op zoek moeten naar andere sofware of websites. Kijk bijvoorbeeld eens naar Tubidy.

Geef een antwoord

Je kan deze HTML-tags gebruiken

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.