Gesponsorde links

Muziek streamen

muziek streamen SpotifyStreamen is het nieuwe downloaden.
Handig, snel, legaal en bovendien in sommige gevallen helemaal gratis. Wil je alles weten over muziek streamen? Kijk dan eens hier:

Populairste torrent bestand in 2013 was legale muziek download

Muziek downloaden met Bittorrent staat lang niet altijd gelijk aan illegaal downloaden. Via het populaire p2p protocol wordt namelijk ook ontzettend veel legale muziek  uitgewisseld. Mede door de inspanningen van diverse ontwikkelaars van het Bittorrent protocol en Bittorrent software ontdekken steeds meer artiesten en platen-labels de voordelen van het gratis verspreiden van nieuwe muziek via het p2p protocol.

Uit cijfers van Bittorrent, de ontwikkelaar van het bittorrent programma µTorrent, blijkt dat het meest gedownloade torrent bestand het bestand is met daarin tracks van het laatste album van Moby. Volgens cijfers van Bittorrent hebben het afgelopen jaar bijna 9 miljoen mensen dit torrent bestand gebruikt hebben om gratis muziek te downloaden.

Het beste nieuws is daarnaast dat dit torrent bestand helemaal legaal is. Moby heeft namelijk een aantal tracks van zijn nieuwe album via Bittorrent verspreid om zo muziekliefhebbers te bereiken die zijn muziek nog niet kenden. Ook andere artiesten hebben op dezelfde manier en met groot succes muziekliefhebbers gratis nieuwe muziek laten downloaden.

Tracks van Moby's nieuwe album werden bijna 9 miljoen keer gedownload via Bittorrent

Tracks van Moby’s nieuwe album werden bijna 9 miljoen keer gedownload via Bittorrent

Bittorrent Bundle

Muziek downloaden met Bittorrent Bundles

Bittorrent Bundle

Het aanbod van legale muziek downloads via Bittorrent wordt verzameld op de Bundles pagina binnen de Bittorrent website. Deze pagina maakt onderdeel uit van het Bundles project van Bittorrent.

Binnen dit project worden artiesten aangemoedigd om muziek gratis te verspreiden om zo uiteindelijk meer albums te verkopen. Omdat Bittorrent Bundle muziek verspreid via Bittorrent betekent dit dat iedere muziekliefhebber meewerkt aan de verspreiding van legale muziek downloads.

Voor Moby bleek het Bundle project een enorm succes. Zo wist de artiest 130.000 extra verkopen te realiseren doordat mensen via de gratis download doorklikten naar de iTunes store waar het hele album te koop is. Daarnaast werden ruim 400.000 mensen lid van de nieuwsbrief van Moby. Uiteindelijk zijn er nu nog ruim 40.000 mensen die een deel van het nieuwe album van Moby aanbieden via Bittorrent. Je kunt dus nog steeds deze muziek gratis en legaal downloaden.

Geef een antwoord

Je kan deze HTML-tags gebruiken

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.