Gesponsorde links

Muziek streamen

muziek streamen SpotifyStreamen is het nieuwe downloaden.
Handig, snel, legaal en bovendien in sommige gevallen helemaal gratis. Wil je alles weten over muziek streamen? Kijk dan eens hier:

Profiteert Google van illegaal muziek downloaden

illegaal-downloaden-google

Google

Een aantal copyright waakhonden in Amerika hebben Google gemaand actie te ondernemen tegen het illegaal downloaden van muziek. Volgens deze overheidsinstanties doet Google te weinig tegen het illegaal downloaden van muziek. In sommige gevallen, zo claimen de instanties, profiteert Google zelfs van dit illegaal downloaden.

Als voorbeeld worden een aantal Android applicaties genoemd waarmee gratis muziek beluisterd kan worden op een mobiele telefoon of tablet. Een voorbeeld van zo’n applicatie is de Easy MP3 Downloader waarmee je gratis muziek kunt luisteren die je eerste met Google kunt opzoeken. Na het downloaden van deze muziek kan deze eenvoudig op je GSM geluisterd worden. Doordat Google dit soort applicaties niet gelijk verwijderd profiteert het bedrijf indirect mee met het voordeel van illegaal muziek downloaden.

Een ander voorbeeld dat de instanties geven is de eenvoud waarmee via Youtube met copyright beschermde muziek wordt verspreid. Google, eigenaar van Youtube, zou veel meer aandacht moeten geven aan de mogelijke gevolgen voor de uploader van met copyright beschermde muziek. Nu is Google strenger richting de rechthebbenden van bepaalde muziek dan tegen de uploaders en downloaders van deze muziek. Google haalt namelijk wel muziek van Youtube maar doet dit niet gelijk. Ook is er een limiet aan het aantal verzoeken dat een rechthebbende kan doen voor verwijdering van de muziek van Youtube.

Ook de aanpassingen die Google heeft gedaan rondom de autocomplete functie, waarin niet langer aan downloaden gerelateerde termen als Pirate Bay en Bittorrent getoond worden, gaan de auteursrechten organisaties niet ver genoeg. Zij vinden zelfs dat het uploaden van een video op Youtube waarin je kunt leren hoe je een cd naar mp3 ript illegaal is. Google heeft nog niet gereageerd op de beschuldigingen van de organisaties.

Geef een antwoord

Je kan deze HTML-tags gebruiken

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.