Gesponsorde links

Muziek streamen

muziek streamen SpotifyStreamen is het nieuwe downloaden.
Handig, snel, legaal en bovendien in sommige gevallen helemaal gratis. Wil je alles weten over muziek streamen? Kijk dan eens hier:

Providers niet verantwoordelijk voor muziek downloads op Usenet

Usenet-providers in Nederland zijn niet verantwoordelijk voor de inbreuk op het auteursrecht als hun klanten muziek, films en tv-series downloaden. Deze uitspraak deed het hooggerechtshof in Amsterdam in een rechtszaak die een (voormalige) Usenet provider tegen Stichting Brein heeft aangespannen.

De uitspraak is gedaan naar aanleiding van een enkele provider. Aangezien een hoge rechtbank de uitspraak deed is het aannemelijk dat andere providers, mochten zij worden aangeklaagd, op basis van deze rechtszaak worden berecht. Dit betekent dus dat geen enkele Nederlandse Usenet provider verantwoordelijk is voor de films, tv-series en muziek die gebruikers gratis downloaden via de servers van deze providers.

Veel mensen downloaden gratis muziek van Usenet met bijvoorbeeld Spotnet of via Newsleecher of SABnzbD omdat het aanbod aan muziek downloads op Usenet erg groot is. Daarnaast is het downloaden van muziek via Usenet in veel gevallen sneller dan het downloaden met Bittorrent of andere p2p2 protocollen. Nu de providers niet verantwoordelijk zijn voor hetgeen mensen downloaden zal het aanbod aan downloads waarschijnlijk verder groeien.

Usenet Providers zijn niet verantwoordelijk voor de inbreuk op het auteursrecht als mensen via hen gratis muziek downloaden.

Usenet Providers zijn niet verantwoordelijk voor de inbreuk op het auteursrecht als mensen via hen gratis muziek downloaden.

Providers moeten inbreukmakende muziek downloads wel verwijderen

De uitspraak betekent niet dat providers helemaal geen actie meer hoeven te ondernemen tegen mensen de muziek die mensen gratis downloaden van Usenet. De notice en takedown procedure moet door alle Usenet providers worden gevolgd. Dit betekent dat providers alle content die op hun Usenet servers wordt aangeboden, en die illegaal van aard is doordat inbreuk wordt gemaakt op het auteursrecht, zo snel mogelijk moet verwijderen.

Daarnaast moeten providers ervoor zorgen dat het aantal verwijderingsverzoeken dat per dag kan worden verwerkt even groot is als het aantal nieuwe berichten met gratis muziek downloads op Usenet. Hierdoor kan het aantal illegale downloads nooit groter worden doordat providers onvoldoende middelen hebben om alle notice en takedown verzoeken te verwijderen.

Geef een antwoord

Je kan deze HTML-tags gebruiken

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.