Gesponsorde links

Muziek streamen

muziek streamen SpotifyStreamen is het nieuwe downloaden.
Handig, snel, legaal en bovendien in sommige gevallen helemaal gratis. Wil je alles weten over muziek streamen? Kijk dan eens hier:

PS4 biedt geen ondersteuning voor mp3 en audio CD

De nieuwe Playstation van Sony, die als PS4 verkocht zal gaan worden, biedt geen ondersteuning voor het afspelen van zowel mp3 muziek bestanden als normale audio cd’s. Verder is het ook niet mogelijk om muziek te luisteren op de PS4 via het DLNA protocol.

Het ontbreken van de mogelijkheid voor het afspelen van mp3 bestanden, die erg populair zijn onder mensen die muziek downloaden van internet, is te lezen in een FAQ voor de PS4 die Sony online plaatste. Ook het niet kunnen afspelen van audio-cd’s valt te lezen in hetzelfde help-document van Sony voor de PS4.

Geen DLNA

Ook opvallend is het ontbreken van ondersteuning van het DLNA protocol. Via dit protocol is het mogelijk om muziek te streamen via verschillende apparaten in hetzelfde (draadloze) netwerk. Sony is nota bene zelf een van de oprichters van de stichting die het populaire DLNA protocol ontwikkeld.

Wel liet Sony weten dat het mogelijk is om muziek te luisteren via de Music Unlimited muziek-service van het bedrijf. Daarmee is het mogelijk om muziek te luisteren onder het spelen van spelletjes op de PS4.

De PS4 kun je niet gebruiken om mp3 bestanden te luisteren. Downloaden van muziek zal waarschijnlijk wel mogelijk zijn.

De PS4 kun je niet gebruiken om mp3 bestanden te luisteren.

Toch blijft het vreemd dat de PS4 niet gebruikt kan worden om mp3 bestanden na het downloaden af te spelen onder het spelen op de PS4. MP3 ondersteuning is softwarematig erg eenvoudig in te bouwen in de hardware van mobiele telefoons, tablets en spelcomputers. Waarom Sony dan ook gekozen heeft voor het weglaten van mp3 ondersteuning op de vanaf november verkrijgbare PS4 is voorlopig raadsel.

bron: tweakers

Geef een antwoord

Je kan deze HTML-tags gebruiken

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.