Gesponsorde links

Muziek streamen

muziek streamen SpotifyStreamen is het nieuwe downloaden.
Handig, snel, legaal en bovendien in sommige gevallen helemaal gratis. Wil je alles weten over muziek streamen? Kijk dan eens hier:

Rapidshare moet verdere maatregelen tegen illegaal downloaden nemen

Rapidshare muziek downloaden

Rapidshare

Als je Rapidshare wel eens gebruikt om mp3 muziek te downloaden dan zal je dat in de toekomst meer moeite gaan kosten. De populaire Rapidshare website, waar bezoekers en geregistreerde gebruikers bestanden kunnen uploaden en downloaden, heeft namelijk een rechtszaak verloren die het bedrijf nu gaat verplichten tot het monitoren van externe sites die linken naar gratis muziek downloads.

Naast monitoren van websites die linken naar muziek en andere mediabestanden op Rapidshare moet het bedrijf ook anonieme uploads verder beperken. Een en ander volgt op een rechtszaak waarin Rapidshare werd veroordeeld vanwege het deels schenden van de auteursrechten op muziek, film en andere media bestanden die via de site worden uitgewisseld.

In eerste instantie zou Rapidshare illegale content moeten verwijderen waar externe websites naar linken. Dit betekent in de praktijk dat als iemand vanaf zijn Facebook account linkt naar een volledig album op Rapidshare laatstgenoemde dat album gelijk moet verwijderen. Als bleek dat deze maatregel niet voldoende zou werken, doordat nog steeds veel mensen muziek downloaden via Rapidshare, zou het anoniem uploaden en delen ook moeilijker gemaakt moeten worden.

Slepende zaak

Rapidshare heeft al jaren te maken met rechtszaken. Het bedrijf zelf geeft aan dat via het eigen Anti Abuse team al jaren strijd te voeren tegen illegale activiteit op de download-website. Zo monitort Rapidshare al jaren externe sites die linken naar illegale muziek op de site.

De Duitse auteursrechten organisatie GEMA is blij met de uitspraak. Het bedrijf spreekt van een nieuwe stap in de strijd tegen het illegaal en vaak gratis downloaden van muziek. Rapidshare is teleurgesteld. Het bedrijf ontsloeg vorig jaar al bijna drie-vierde van haar personeelsbestand. Of Rapidshare in haar huidige vorm zal blijven bestaan is afwachten. Met de steeds minder bruikbare site voor mensen die op zoek zijn naar gratis muziek downloads zullen adverteerders niet in de rij staan om geld te steken in Rapidshare.

Alternatieven

Of alternatieven voor Rapidshare ook aan vergelijkbare maatregelen moet gaan voldoen is nog onbekend. Wel is bekend dat alternatieven voor Rapidshare zoals Mega en Weshare ook maatregelen hebben genomen tegen het illegaal downloaden van muziek en andere media.

Geef een antwoord

Je kan deze HTML-tags gebruiken

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.