Gesponsorde links

Muziek streamen

muziek streamen SpotifyStreamen is het nieuwe downloaden.
Handig, snel, legaal en bovendien in sommige gevallen helemaal gratis. Wil je alles weten over muziek streamen? Kijk dan eens hier:

RIAA wil download-website jou-site.me blokkeren

De RIAA, de belangenbehartiger van de Amerikaanse muziekindustrie, is bezig met het verkrijgen van de gegevens van de beheerders van torrent-website jou-site.me. Waarschijnlijk wil de RIAA met deze gegevens de beheerders dwingen de website offline te halen. Naast de Nederlandse torrent website zijn ook twee spaanstalige websites doelwit van de RIAA.

De RIAA heeft een aantal diensten die website gegevens anonimiseren aangeschreven met de vraag of men de gegevens over de identiteit van de jou-site.me beheerders wil overhandigen. Om dit voor elkaar te krijgen heeft de RIAA een dwangbevel in handen dat is afgegeven door een rechtbank in de Amerikaanse staat Columbia. Naast Jou-site.me zijn ook mimp3.net en descargaralbum.com onderdeel van het onderzoek.

Jou-site.me is een Nederlandse website met een onbekend aantal gebruikers waar je torrent bestanden kunt vinden om bijvoorbeeld gratis muziek te downloaden. Reden voor het onderzoek zijn ook vooral deze gratis muziek downloads. De RIAA laat in een verklaring namelijk weten dat via genoemde Torrent website onder ander muziek van P!nk, Linkin Park en Michael Jackson wordt aangeboden.

In de aanvraag richting de bedrijven die de gegevens in handen hebben over de beheerders van de torrent download website wordt gevraagd om alle informatie die nodig is om de ware identiteit van de beheerders te achterhalen. Zo vraagt de RIAA om e-mail adressen maar maken ook IP adressen onderdeel uit van de aanvraag.

Waarschijnlijk is deze aanvraag om informatie naar de beheerders van de drie torrent websites een eerste stap in het off-line halen van deze websites die gratis downloaden mogelijk maken. Waarschijnlijk zal de RIAA, zodra men de gegevens in handen heeft, deze informatie doorspelen naar stichting Brein. Deze zal de vervolging en het off-line halen van de download website vervolgens uitvoeren.

Geef een antwoord

Je kan deze HTML-tags gebruiken

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.