Gesponsorde links

Muziek streamen

muziek streamen SpotifyStreamen is het nieuwe downloaden.
Handig, snel, legaal en bovendien in sommige gevallen helemaal gratis. Wil je alles weten over muziek streamen? Kijk dan eens hier:

Russische bittorrent websites onder druk

Rusland is al enige jaren een vrijhaven voor websites die torrents voor gratis muziek, films en tv-series aanbieden. 1 Mei aanstaande lijkt die situatie echter te wijzigen omdat op die datum de Russische overheid nieuwe regelgeving voor websites die illegale muziek aanbieden van kracht laat worden. Vooruitlopend op deze nieuwe wetgeving hebben populaire Russische Bittorrent websites waarschuwingen ontvangen van de overheid.

Rusland werkt aan strenge wetgeving tegen websites waarop mensen gratis muziek kunnen downloaden.

Rusland werkt aan strenge wetgeving tegen websites waarop mensen gratis muziek kunnen downloaden.

Door de wetswijziging wordt het voor de Russische overheid veel gemakkelijker om websites die gratis muziek downloads aanbieden te blokkeren. Ook het verspreiden van boeken en software wordt door de nieuwe wet eenvoudiger. Voorheen konden alleen websites worden geblokkeerd waarop internetters gratis films of tv-series konden downloaden. Beheerders van Bittorrent websites, NZB-indexen en mp3-zoekmachines hebben tot 1 mei de tijd om illegale content van hun sites te verwijderen.

Blokkade bij doorgaan

Websites die doorgaan met het aanbieden van torrents voor bestanden die met copyright zijn beschermd riskeren een blokkade die niet meer terug te draaien is. Deze blokkade zal Rusland opleggen aan alle providers die het land telt. Door een blokkade kunnen mensen die op zoek zijn naar gratis muziek downloads bepaalde websites niet meer bezoeken. Het opleggen en instellen van een blokkade is, volgens een woordvoerder, een kwestie van minuten.

Of de nieuwe wetgeving vooral bedoeld is voor het terugdringen van het aantal illegale downloads of dat Rusland op deze manier het internet beter wil reguleren is niet duidelijk. Critici zien in de nieuwe plannen echter weinig goeds: ook websites zoals Facebook, Youtube en Twitter zouden waarschuwingen van de Russische overheid ontvangen hebben over bepaalde content die als illegaal werd aangemerkt. Dat kan erop wijzen dat het Rusland niet alleen te doen is om het aantal mensen dat gratis muziek downloaden terug te dringen.

Bron: NU

Geef een antwoord

Je kan deze HTML-tags gebruiken

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.