Gesponsorde links

Muziek streamen

muziek streamen SpotifyStreamen is het nieuwe downloaden.
Handig, snel, legaal en bovendien in sommige gevallen helemaal gratis. Wil je alles weten over muziek streamen? Kijk dan eens hier:

Russische Facebook start strijd tegen illegaal downloaden

VKontakte illegaal downloaden

VKontakte

Volgens Amerikaanse copyright organisaties is een van de grootste bronnen van illegale content op het internet te vinden op de servers van de Russische Facebook kloon VKontakte.

Het bedrijf zelf schept daar zelfs over op: volgens VKontakte (VK in het kort) gebruiken 40 miljoen gebruikers de site dagelijks deels om gratis muziek te downloaden die andere gebruikers hebben geplaatst op de site.

Toch lijkt het erop dat daar binnenkort verandering in gaat komen. Het lijkt er namelijk op dat het bedrijf druk bezig is om muziek en video op basis van de unieke vingerafdruk van liedjes en videos al bij het uploaden te gaan blokkeren. Dit zou ervoor moeten zorgen dat het aantal mensen dat gratis muziek download via de VK website drastisch zal afnemen.

Downloaden via API

VK heeft jarenlang goed verdiend aan het verspreiden van gratis muziek en video’s. De ontwikkelafdeling van het bedrijf heeft zelfs een speciale API ontwikkeld waarmee via applicaties gratis muziek gedownload kan worden van de servers van het bedrijf. Een van de bekendste applicaties om muziek rechtstreeks vanaf de servers van de VK website downloaden is wellicht de Pirate app.

Na jaren van politieke druk op de eigenaren van de website lijkt het er nu op dat er veranderingen gaan optreden in de manier waarop VK omgaat met illegale muziek en video downloads. Al voor de invoering van wetten om piraterij in Rusland tegen te gaan leek het er al op dat het lastiger werd om muziek te downloaden van de website.

Toen leek het er op dat eigenaren van muziek en video simpelweg meer take-down notices aanvragen indienden. Nu blijkt echter dat VK muziek die via een takedown notice is verwijderd ook niet meer te uploaden is. Muziek die sterke overeenkomsten heeft met al verwijderde muziek wordt automatisch niet geplaatst.

Conclusie

De conclusie van bovenstaand verhaal is dat ook in Rusland het illegaal downloaden van muziek steeds lastiger zal worden. Nu ook de regering daar anti-piraterij wetten heeft aangenomen zullen sites als VK maar ook andere websites waarop gratis muziek gedownload kan worden steeds sneller niet beschikbaar zijn.

Bron: Torrentfreak

Geef een antwoord

Je kan deze HTML-tags gebruiken

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.