Gesponsorde links

Muziek streamen

muziek streamen SpotifyStreamen is het nieuwe downloaden.
Handig, snel, legaal en bovendien in sommige gevallen helemaal gratis. Wil je alles weten over muziek streamen? Kijk dan eens hier:

Shazam voegt functies voor visuele herkenning toe

Muziekliefhebbers die graag nieuwe muziek willen downloaden die ze leuk vinden kennen de Shazam app natuurlijk al lang. Voor de mensen die nog nooit van Shazam gehoord hebben: met deze app voor smartphones kun je muziek die je hoort maar niet kent automatisch laten herkennen.

Shazam nu met visuele herkenning.

Shazam nu met visuele herkenning.

Shazam?

Shazam werkt erg simpel de app staat niet voor niets in onze top 5 van muziek-applicaties voor iPhone en iPad. Installeer de (gratis) Shazam app, opstarten, richt hem op de geluidsbron en laat Shazam de muziek herkennen. Handig voor als je leuke muziek hoort op de radio of als je in de kroeg staat.

Nieuwe mogelijkheden

Enige tijd geleden kondigde een van de oprichters van Shazam aan dat de software van het bedrijf uitgebreid zou worden met nieuwe mogelijkheden. Vooral over de functie waarbij Shazam filmposters, logo’s en album/cd-hoesjes werd erg opgeschept.

Deze veelbesproken uitbreiding van Shazam zit sinds vandaag in de software van het bedrijf ingebouwd. Iedereen die vanaf nu Shazam download en installeert kan met de app dus ook visuele herkenning van producten toepassen. Handig om bijvoorbeeld een dvd-hoesje te scannen om zo de filmmuziek te downloaden.

Hoe moet het?

Om fysieke producten te herkennen met de Shazam app moet je de nieuwste versie van de software downloaden. Heb je dat gedaan dan vind je op het startscherm in de linkerbovenhoek een camer-icoon terug. Met dit icoon kun je Shazam gebruiken om afbeeldingen en QR codes te scannen.

De gescande afbeeldingen en QR codes leiden je vervolgens automatisch door naar websites met daarop meer informatie over de door jou gescande code. Zo kun je door het scannen van een filmposter dus doorgeleid worden naar een download-link voor de soundtrack van deze film.

Geef een antwoord

Je kan deze HTML-tags gebruiken

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.