Gesponsorde links

Muziek streamen

muziek streamen SpotifyStreamen is het nieuwe downloaden.
Handig, snel, legaal en bovendien in sommige gevallen helemaal gratis. Wil je alles weten over muziek streamen? Kijk dan eens hier:

Sony verwijdert muziek van Soundcloud

Sony verwijdert gratis muziek van SoundCloud

Sony verwijdert gratis muziek van SoundCloud

Na de sluiting van Grooveshark weken veel muziekliefhebbers uit naar SoundCloud, een andere grote aanbieder van gratis muziek streaming. Maar ook SoundCloud heeft te maken met de strijd die grote labels voeren tegen gratis muziek streamingdiensten. Zo heeft Sony deze week bijna alle muziek van bekende artiesten die bij Sony onder contract staan verwijderd van Soundcloud. Onder andere muziek van Hozier, Leon Bridges en Adele zijn niet langer gratis te luisteren via SoundCloud.

Ondanks onderhandelingen tussen Sony en Soundcloud over vergoedingen voor muziek die via Soundcloud werd aangeboden besloot Sony toch tot verwijdering over te gaan. Het bedrijf liet in een verklaring weten geen brood zag in de verdiensten die het via gratis streaming op Soundcloud zou krijgen. Soundcloud liet op haar beurt weten inmiddels 2 miljoen dollar te hebben betaald aan meer dan 100 labels en artiesten.

Soundcloud: gratis muziek luisteren

Soundcloud staat bekend als een muziekdienst waarbij mensen hun zelfgemaakte muziek online kunnen zetten om deze door anderen gratis te laten luisteren. Omdat er geen controle is op de muziek die online wordt geplaatst is veel muziek op Souncloud afkomstig van bekende artiesten. Om niet in de problemen te komen besloot Soundcloud vorig jaar al om overeenkomsten met labels en artiesten te sluiten zodat voor populaire muziek vergoedingen betaald kunnen worden aan de auteursrechthebbenden.

Naast SoundCloud liggen ook andere muziekdiensten waar gratis naar muziek geluisterd kan worden onder vuur. Zo staat Spotify onder grote druk om te stoppen met het aanbieden van gratis streams. Ook Youtube lijkt te zwichten voor de labels: het bedrijf lijkt steeds meer muziek te gaan aanbieden via de betaalde variant van Youtube. Gratis muziek streaming levert volgens platenmaatschappijen te weinig geld op.

Geef een antwoord

Je kan deze HTML-tags gebruiken

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.