Gesponsorde links

Muziek streamen

muziek streamen SpotifyStreamen is het nieuwe downloaden.
Handig, snel, legaal en bovendien in sommige gevallen helemaal gratis. Wil je alles weten over muziek streamen? Kijk dan eens hier:

SoundCloud aangeklaagd door Britse copyright-waakhond

SoundCloud

SoundCloud is aangeklaagd door een grote belangenbehartiger van Engelse bands en artiesten. De website, waar je gratis muziek kunt downloaden en kunt streamen, biedt op grote schaal illegale downloads aan aldus de PRS.

De Engelse auteursrechtenorganisatie PRS (Performing Right Society, heeft besloten om SoundCloud aan te klagen. Volgens een woordvoerder van de organisatie is men al vijf jaar in overleg met SoundCloud over het betalen van royalties voor mp3 bestanden en muziek-downloads. SoundCloud weigert echter nog altijd om te betalen.

PRS claimt dat SoundCloud verantwoordelijk is voor de inkomstenderving van meer dan 100.000 artiesten, bands, componisten en andere werknemers in de Engelse muziekindustrie. Zij lopen inkomsten mis omdat gebruikers van SoundCloud gratis hun muziek kunnen streamen of downloaden.

Ook is de PRS van mening dat SoundCloud onvoldoende meewerkt aan het verwijderen van illegale muziek op haar website. Van alle aanvragen tot verwijdering (de zogenaamde ‘verwijderingsverzoeken’) verwijderde SoundCloud minder dan 10%. Nu SoundCloud weigert om royalties te betalen heeft de PRS dus besloten tot een aanklacht over te gaan.

SoundCloud niet akkoord

SoundCloud is het op haar beurt niet eens met de claim van de PRS. De populaire muziekdienst en downloadwebsite stelt dat het geen licentie nodig heeft. De manier waarop SoundCloud werkt vereist geen licentie op de muziek van artiesten die zijn aangesloten bij de PRS. Aldus SoundCloud.

Ondanks haar ferme woorden lijkt SoundCloud toch in de vuurlinie te liggen. De streaming website heeft namelijk ook de onderhandelingen met andere platenlabels, waaronder Sony en Universal, afgebroken. Daarop heeft SoundCloud alle muziek van artiesten die bij deze labels zijn aangesloten offline gehaald.

Door alle lopende zaken rondom copyrightproblemen heeft SoundCloud moeite om investeerders bereid te vinden meer geld in de website te steken. En dit terwijl met een aantal andere grote labels juist wel goede akkoorden zijn gesloten.

Geef een antwoord

Je kan deze HTML-tags gebruiken

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.