Gesponsorde links

Muziek streamen

muziek streamen SpotifyStreamen is het nieuwe downloaden.
Handig, snel, legaal en bovendien in sommige gevallen helemaal gratis. Wil je alles weten over muziek streamen? Kijk dan eens hier:

SoundCloud krimpt fors: online muziekdienst moet bezuiningen

SoundCloud is een van de online muziekdiensten waar je als gebruiker nog gratis muziek streamen. Daarnaast biedt de muziekdienst ook mogelijkheden om gratis muziek te downloaden. Ondanks het grote succes van SoundCloud lukt het het bedrijf niet om zwarte cijfers te schrijven. De muziekdienst moet daarom fors bezuiningen; meer dan 40% van het personeel wordt in de komende periode de wacht aangezegd. 

SoundCloud moet fors bezuinigen.

SoundCloud moet fors bezuinigen.

De belangrijkste reden voor de sluiting van een fors aantal kantoren en het ontslaan van een groot aantal medewerkers is van financiele aard. SoundCloud heeft grote moeite om genoeg geld te verdienen met het gratis, maar ook betaald, aanbieden van muziek. Daarnaast wil het bedrijf graag zelfstandig blijven. En ook daarvoor het noodzakelijk om het bedrijf winstgevend te maken. In de afgelopen periode leken zowel Twitter als Spotify geïnteresseerd in de muziekdienst.

 

Het ontslag van de ruim 170 medewerkers zal volgens een woordvoerder van SoundCloud geen gevolgen hebben voor de diensten van het bedrijf. Zo blijft het gewoon mogelijk om via de site gratis muziek te downloaden en zal de applicatie Go, die ook in Nederland beschikbaar is, gewoon beschikbaar blijven. Met SoundCloud Go hoopt de muziekdienst marktaandeel weg te snoepen bij andere aanbieders van streaming muziek.

Geef een antwoord

Je kan deze HTML-tags gebruiken

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.