Gesponsorde links

Muziek streamen

muziek streamen SpotifyStreamen is het nieuwe downloaden.
Handig, snel, legaal en bovendien in sommige gevallen helemaal gratis. Wil je alles weten over muziek streamen? Kijk dan eens hier:

SoundCloud start proef met scannen op illegale muziek downloads

SoundCloud

SoundCloud

Soundcloud voelt de hete adem van de anti-piraterij-lobby in zijn nek. Het streaming muziekbedrijf is al geruime tijd het doelwit van rechtszaken omdat men te weinig zou doen tegen het misbruiken van de website door mensen die gratis muziek downloaden en uplouaden. Om de muziekindustrie tegemoet te komen is het bedrijf een samenwerking gestart met Zefr.

Dat bedrijf ontwikkeld software om video- en muziekbestanden te scannen om zo de inhoud te herkennen. Op basis van een match kan Soundcloud dan automatisch illegale muziek blokkeren. Soundcloud heeft al laten weten niet automatisch over te gaan tot het blokkeren van gratis muziek downloads die inbreuk maken op het copyright van artiesten en platenlabels.

Of SoundCloud de Zefr software ook echt gaat gebruiken voor het weren van illegale muziek of dat het bedrijf andere plannen heeft is nog niet bekend. Youtube gebruikt ook het algoritme van Zefr, zij gebruiken deze echter voor het automatisch plaatsen van reclame bij muziek die herkent wordt. Het zou kunnen dat SoundCloud hetzelfde idee heeft: het bedrijf introduceerde vorig jaar een advertentie-platform voor artiesten en labels. Zij kunnen bij muziek die van hen is automatisch reclame plaatsen.

Geef een antwoord

Je kan deze HTML-tags gebruiken

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.