Gesponsorde links

Muziek streamen

muziek streamen SpotifyStreamen is het nieuwe downloaden.
Handig, snel, legaal en bovendien in sommige gevallen helemaal gratis. Wil je alles weten over muziek streamen? Kijk dan eens hier:

Spotify betaald artiesten 370 miljoen dollar in 2013

Spotify betaalt flink voor muziek streamen
CEO Daniel Ek van muziekstreaming-dienst Spotify liet afgelopen week op een media forum in Los Angeles weten dat het bedrijf dit jaar naar verwachting 370 miljoen dollar zal aan artiesten. Naast artiesten zal dat bedrag ook deels worden uitgekeerd aan platenlabels, uitgevers andere beheers en rechthebbenden van muziek die via Spotify te beluisteren is.

Als de online muziekdienst aan deze verwachtingen weet te voldoen is dat bedrag een absoluut record. 370 Miljoen dollar is namelijk meer dan het bedrijf in de hele periode van 2008 tot 2012 uitkeerde aan de rechthebbenden van de muziek die het bedrijf streamt.

Spotify wordt door dit hoge bedrag nog belangrijker voor de muziek industrie. Een bestuurder van muziek-uitgever Universal liet in een reactie weten dat Spotify voor een aanzienlijk deel van de inkomsten zorgt. Ook gebruikers gaan uiteraard beter worden van hogere uitbetalingen van Spotify richting de muziek industrie: een aantal uitgevers maakt haar muziek nog niet beschikbaar via Spotify omdat de inkomsten niet hoog genoeg zijn.

Geef een antwoord

Je kan deze HTML-tags gebruiken

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.