Gesponsorde links

Muziek streamen

muziek streamen SpotifyStreamen is het nieuwe downloaden.
Handig, snel, legaal en bovendien in sommige gevallen helemaal gratis. Wil je alles weten over muziek streamen? Kijk dan eens hier:

Spotify betaalt 1 miljard uit aan artiesten in 2013

gratis muziek luisteren met Spotify

Spotify groeide sterk in de markt voor gratis muziek streaming diensten

Muziek streaming service Spotify verwacht dit jaar meer dan 1 miljard dollar uit te betalen aan artiesten, rechthebbenden op bepaalde muziek en platenmaatschappijen. Daarnaast liet het bedrijf weten dat de muziek streaming service die het bedrijf aanbiedt dit jaar in 8 extra landen te gebruiken zal zijn. Nederlandse muziekliefhebbers kunnen al sinds 2010 gebruikmaken van Spotify om muziek te luisteren op hun smartphone en tablet. De PC-versie van Spotify kan daarnaast gebruikt worden om gratis muziek te luisteren op laptops en computers.

Met Spotify kun je, zoals je op deze website kunt leren, op diverse manieren muziek streamen naar mobiele apparaten. Spotify biedt daarvoor twee betaalde abonnementen aan die respectievelijk 5 en 10 euro per maand kosten. Gratis muziek streamen met Spotify behoort ook tot de mogelijkheden, alleen hoor je dan wel reclame als je muziek luistert. Daarnaast kun je geen gratis muziek streamen naar iPad, iPhone en smartphone. Daarvoor is een betaald abonnement vereist.

Spotify heeft in 2013 al bijna een half miljard dollar betaald aan rechthebbenden van muziek. Dat kunnen artiesten zijn maar ook nabestaanden van overleden artiesten en platenmaatschappijen krijgen geld van Spotify voor elke keer als een gebruiker een liedje luistert via de muziek-software van het bedrijf. In de loop van dit jaar verwacht Spotify nog eens een half miljard uit te betalen aan rechthebbenden waarmee het totaal aan vergoedingen voor beluisterde muziek via Spotify op 1 miljard dollar komt.

Spotify is tot nu toe te gebruiken in 28 landen. In die landen heeft het bedrijf in totaal 24 miljoen leden. Van die 24 miljoen gebruikers betaalt 6 miljoen voor het streamen van muziek. Wil je weten hoe je muziek moet streamen met Spotify? Lees dan onze Spotify handleiding.

Geef een antwoord

Je kan deze HTML-tags gebruiken

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.