Gesponsorde links

Muziek streamen

muziek streamen SpotifyStreamen is het nieuwe downloaden.
Handig, snel, legaal en bovendien in sommige gevallen helemaal gratis. Wil je alles weten over muziek streamen? Kijk dan eens hier:

Spotify en Beatport gaan samenwerken; meer elektronische muziek online via muziekdienst

Spotify heeft al een van de grootste online muziekbibliotheken voor mensen die muziek willen streamen. Toch kan het altijd beter en daarom is Spotify een samenwerking gestart met Beatport. Dat bedrijf is ook een streaming muziekaanbieder. Beatport is echter gespecialiseerd in elektronische muziek. Een groot gedeelte van die muziek kunnen gebruikers van Spotify nu dus ook streamen of downloaden.

Beide streaming muziekaanbieders maakten hun samenwerking afgelopen week bekend. Spotify hoopt te profiteren van Beatport door de grote catalogus van electronische muziek die het bedrijf aanbiedt. Beatport is vooral bekend vanwege die grote en brede database van dance en house muziek. Verder gebruiken bekende DJ’s Beatport om exclusieve remixes te lanceren. Beatport hoopt op haar beurt meer gebruikers te winnen voor haar muziekdienst.

Spotify gaat strijd aan met Apple Music

Voor Spotify lijkt er een tweede reden te zitten achter de samenwerking met Beatport. Sinds Apple Music de markt voor streaming muziek betrad (eind vorige maand) heeft Spotify al verschillende nieuwe mogelijkheden uitgerold waaronder wekelijks samengestelde afspeellijsten met tracks die passen bij de muziek die gebruikers eerder luisterden.

Ook de samenwerking met Beatport lijkt ingegeven door de concurrentiestrijd met de muziekdienst van Apple Music. Die dienst is namelijk veel beter in het aanbieden van gecureerde, door experts op maat gemaakte, afspeellijsten. Beatport lijkt voor Spotify exclusieve afspeellijsten te gaan samenstellen om zo beter te kunnen concurreren met Apple Music.

Geef een antwoord

Je kan deze HTML-tags gebruiken

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.