Gesponsorde links

Muziek streamen

muziek streamen SpotifyStreamen is het nieuwe downloaden.
Handig, snel, legaal en bovendien in sommige gevallen helemaal gratis. Wil je alles weten over muziek streamen? Kijk dan eens hier:

Spotify gaat diep door het stof na privacy problemen

Afgelopen vrijdag paste Spotify haar algemene voorwaarden aan. En dat ging het bedrijf niet in de koude kleren zitten: een storm van protest stak op. Veel gebruikers struikelden over de inbraak op de privacy die in de nieuwe voorwaarden van Spotify wel er groot was.

Zo gaf iedereen die instemde met de nieuwe algemene voorwaarden daarmee aan dat Spotify foto’s en video’s van gebruikers mag inzien. Ook mocht de Spotify app contactinformatie van alle contacten in een smartphone analyseren en gebruiken.

Maar daarmee hield de privacy inbreuk niet op: in de algemene voorwaarden stond bijvoorbeeld ook dat Spotify informatie mag opslaan over je locatie en het tempo waarin je je beweegt. En als kers op de taart mocht niet alleen Spotify deze informatie gebruiken maar zouden ook adverteerders op de online muziekdienst dat mogen.

Heftig protest

De storm van protest die de kop opstak heeft Spotify doen besluiten om opnieuw goed te kijken naar de inhoud van de nieuwe voorwaarden. Daarnaast heeft de topman van het Zweedse bedrijf, dat marktleider is in de markt voor streaming muziek en muziek downloads, zijn excuses aangeboden in een blogpost en een Twitter-bericht.

In de blogpost is te lezen dat de inhoud van de algemene voorwaarden inhoudelijk zou kunnen gaan veranderen. Verder zal de juridische afdeling van Spotify zich buigen over de manier waarop de nieuwe gebruikersvoorwaarden verwoord zijn. Belangrijkste bericht van Spotify is dat het bedrijf nooit zonder toestemming gegevens van iemands smartphone zal opslaan of gebruiken.

Nieuwe voorwaarden Spotify voor iedereen

Iedereen die gratis of betaald muziek streamt met Spotify moet akkoord gaan met de nieuwe voorwaarden. De komende weken zal de inhoud en bewoording van deze voorwaarden aangepast gaan worden. Gebruik je Spotify voor het gratis streamen of betaald downloaden van muziek? Wacht dan zo lang mogelijk met het accepteren van de nieuwe voorwaarden.

Geef een antwoord

Je kan deze HTML-tags gebruiken

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.