Gesponsorde links

Muziek streamen

muziek streamen SpotifyStreamen is het nieuwe downloaden.
Handig, snel, legaal en bovendien in sommige gevallen helemaal gratis. Wil je alles weten over muziek streamen? Kijk dan eens hier:

Spotify groeit dankzij Apple Music

Je zou verwachten dat Spotify niet blij is met Apple Music. De muziekdienst van Apple is door haar enorme reclame budget een geduchte concurrent voor Spotify. Ook is Apple Music geïntegreerd binnen iOS en iTunes en daardoor zullen Apple gebruikers eerder kiezen voor een Apple Music abonnement dan een Spotify abonnement.

Spotify groeit fors dankzij Apple Music.

Spotify groeit fors dankzij Apple Music.

Toch is het tegendeel waar: sinds de lancering van Apple Music kent Spotify meer groei dan ooit. Het aantal mensen dat betaalt voor muziek streaming via Spotify is met 33% gegroeid sinds de komst van Apple Music. Ook het aantal mensen dat gebruikt maakt van gratis  muziek streaming via Spotify Free groeide met meer dan 20%.

Volgens een woordvoerder van Spotify groeit het bedrijf nu harder dan ooit. “Door de komst van Apple Music en de inmenging van Apple op de markt voor streaming muziek is een echte industrie ontstaan.” Aldus de woordvoerder. “Dit zorgt ervoor het op deze manier luisteren naar muziek bij een nog groter publiek bekend wordt. En dat zorgt dus voor deze forse groei.”

Dezelfde woordvoerder liet weten niet bang te zijn voor een afname van het aantal klanten ten gunste van Apple Music. “De markt voor streaming muziek groeit elk jaar fors en er is zeker ruimte voor meerdere aanbieders die elk een fors aantal klanten kunnen bedienen”.

Gratis streamen bij Spotify

Spotify is de enige aanbieder van streaming muziek waarbij gebruikers gratis kunnen streamen. Bij Apple Music zijn alleen de eerste drie maanden gratis, daarna moet er betaald worden voor het luisteren naar muziek.

Als die gratis streaming mede verantwoordelijk is voor de sterke groei dan kan Spotify zich wel zorgen gaan maken: steeds meer artiesten, bands, labels en platenmaatschappijen weigeren hun muziek via gratis aanbieders te verspreiden.

 

Geef een antwoord

Je kan deze HTML-tags gebruiken

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.