Gesponsorde links

Muziek streamen

muziek streamen SpotifyStreamen is het nieuwe downloaden.
Handig, snel, legaal en bovendien in sommige gevallen helemaal gratis. Wil je alles weten over muziek streamen? Kijk dan eens hier:

Spotify heeft 5 miljoen mensen die betalen voor muziek streamen

Gisteren hield muziekdienst Spotify een persconferentie waar het bedrijf liet weten dat inmiddels 20 miljoen mensen muziek streamen via de software van het bedrijf. Van al die gebruikers betaald 25% maandelijks 5 of 10 euro om muziek te streamen. Naast deze cijfers liet het bedrijf ook weten met functionaliteit voor haar muziek-streaming en muziek download software te komen.

Het nieuws over het enorme aantal gebruikers dat betaald om muziek te mogen streamen volgt precies een jaar nadat Spotify liet weten 3 miljoen betalende gebruikers te hebben. Van de vijf miljoen betalende klanten van Spotify bevindt ruim 1 miljoen zich in Amerka. Verder hebben de 20 miljoen betalende gebruikers van Spotify ruim 1 miljard afspeellijsten aangemaakt.

Waar geld verdiend wordt, wordt ook geld uitgegeven. Spotify liet weten dat al ruim een half miljard dollar is uitbetaald aan de eigenaren van de muziek die het bedrijf laat streamen. Ongeveer de helft van dat bedrag is de afgelopen negen maanden uitgekeerd. Goed nieuws dus ook voor de artiesten en producten van muziek die via Spotify wordt aangeboden. Hoewel de entertainment-industrie niet tevreden is over het percentage dat men verdient via Spotify lijkt het toch winst: muziek streamen en daar voor betaald worden is altijd nog beter dan schade lijden door gratis muziek downloads.

Zoals gezegd liet Spotify ook weten met nieuwe functionaliteit te komen. Zo zal het mogelijk worden om muziek te ontdekken via een ‘discover’ tabblad. Ook zal het mogelijk worden om mensen te volgen. Zo kun je je favoriete artiest volgen om zo precies te weten wanneer die een nieuw liedje aanbiedt via Spotify.

Wil je meer weten over Spotify en wil je weten hoe je met deze software gratis muziek kunt luisteren? Lees dan onze handleidingen Spotify. Ook vind je op gratismuziekdownload.nl meer nieuws over Spotify.

Geef een antwoord

Je kan deze HTML-tags gebruiken

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.