Gesponsorde links

Muziek streamen

muziek streamen SpotifyStreamen is het nieuwe downloaden.
Handig, snel, legaal en bovendien in sommige gevallen helemaal gratis. Wil je alles weten over muziek streamen? Kijk dan eens hier:

Spotify wil in herfst naar de beurs


De eerste geruchten over een mogelijke beursgang van muziek streaming bedrijf Spotify dateren al van begin februari. Gisteren werd meer nieuws bekend over een mogelijke beursgang van Spotify. Zo lijkt het online muziek bedrijf momenteel in overleg met een aantal banken over de financiering van haar beursgang.

Wil je nu muziek streamen? Lees hier onze Spotify handleiding.

Spotify overweegt beursgang nieuwe aandelen.

Spotify overweegt beursgang

De gesprekken die Spotify momenteel voert met banken zijn nog in een verkennende fase. Vooral de mogelijkheden die banken het streaming muziek bedrijf kunnen bieden worden onderzocht. Verder lijkt Spotify al wel zeker van een beursgang in de herfst. Dat betekent dat er vanaf dat moment aandelen in Spotify genoteerd moeten zijn aan de beurs. Helemaal zeker is de beursgang in de herfst van dit jaar niet: mochten de marktomstandigheden veranderen dan kan Spotify haar plannen nog wijzigen of uitstellen.

Veel grote banken in Amerika lijken geïnteresseerd in de uitgifte van aandelen Spotify. Vooral het verdienmodel van het online muziek bedrijf spreekt aan: in tegenstelling tot veel andere online bedrijven verdient Spotify geld met het verkopen van abonnementen. En daarmee is Spotify onafhankelijk van reclame-verkopen. De opkomst van een groot aantal concurrenten is in het nadeel van Spotify. In Amerika heeft het bedrijf in Rdio, Pandora en Napster geduchte concurrenten terwijl in Europa vooral Deezer en All Access klanten winnen onder Spotify gebruikers.

Geef een antwoord

Je kan deze HTML-tags gebruiken

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.