Gesponsorde links

Muziek streamen

muziek streamen SpotifyStreamen is het nieuwe downloaden.
Handig, snel, legaal en bovendien in sommige gevallen helemaal gratis. Wil je alles weten over muziek streamen? Kijk dan eens hier:

stichting BREIN verwijderd meer dan 100 illegale download-websites van internet

Stichting BREIN heeft in de eerste helft van 2015 meer dan 100 illegale download websites offline gehaald. Slecht nieuws voor mensen die gratis muziek downloaden via een van deze sites; toch houdt BREIN zich aan haar belofte alleen aanbieders van illegale content te vervolgen en individuele downloaders buiten schot te houden. 

Zowel Bittorrent websites voor waar mensen gratis muziek kunnen downloaden via torrents  als illegale streaming websites waren het slachtoffer van de acties door BREIN. Maar ook mp3 zoekmachines en websites waar losse mp3 bestanden werden aangeboden verdwenen van het internet. Tenslotte richtte BREIN haar pijlen ook op websites waar NZB bestanden en andere illegale content, waaronder muziek en films, op Usenet werd geïndexeerd.

Steeds meer downloadwebsites proberen zich te beschermen tegen copyrightwaakhonden door via andere ip-adressen benaderbaar te zijn. De grootste aanbieder van deze dienst is CloudFlare. Dat bedrijf werkt sinds kort echter nauw samen met BREIN en andere instanties. Hierdoor lijkt ook deze manier van bescherming minder goed te werken en zullen steeds meer websites voor het gratis downloaden van muziek van het internet verdwijnen.

Dit najaar gaat de staatssecretaris om de tafel om te kijken hoe individuele downloaders gewezen kan worden op het strafbaar zijn van hun gedrag. Zo lijken de waarschuwings-pop-up en de e-mail bij illegaal downloaden er binnenkort te gaan komen. Vooral de opkomst van Popcorn Time en andere websites voor en programma’s voor het illegaal streamen van tv-series, films en muziek maken voorlichting noodzakelijk.

Toch lijkt een ommekeer in het beleid dat particuliere downloaders niet vervolgd worden aanstaande. Zo kunnen copyrighteigenaren, zoals artiesten of platenlabels, individuele downloaders al aansprakelijk stellen voor de geleden schade. Als diensten zoals Popcorn Time en download-websites als de Pirate Bay zo populair blijven als dat ze nu zijn zal dat ongetwijfeld consequenties gaan hebben voor mensen die thuis gratis muziek downloaden van internet.

bron: Emerce

Geef een antwoord

Je kan deze HTML-tags gebruiken

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.