Gesponsorde links

Muziek streamen

muziek streamen SpotifyStreamen is het nieuwe downloaden.
Handig, snel, legaal en bovendien in sommige gevallen helemaal gratis. Wil je alles weten over muziek streamen? Kijk dan eens hier:

Stichting Thuiskopie en Buma/Stemra willen hogere heffing

Thuiskopieheffing buma/stemra

Thuiskopie-heffing buma/stemra

De stichting Thuiskopie en Buma/Stemra willen dat de thuiskopieheffing op tablets, muziek- en mediaspelers, computers en externe harde schijven hoger wordt dan de voorgestelde maximale heffing van €5 per apparaat. Wel zijn beide organisaties van mening dat de voorgestelde heffing een stap in de goede richting is.

De stichting Thuiskopie houdt zich bezig met het innen en verdelen van de heffingen op media die gebruikt worden om muziek mee te vermenigvuldigen. Zo zit er op lege cd’s een heffing omdat veel mensen deze cd’s gebruiken om muziek op te branden. De stichting is blij met de heffing maar vindt het jammer dat deze maar voor 1 jaar geldt en niet voor 3 jaar. Deze termijn werd in de oorspronkelijke plannen voorgesteld.

Cees Vervoord is voorzitter van de stichting Thuiskopie. Hij is blij met de heffing maar is teleurgesteld over de hoogte van het bedrag. Hij verklaart dat de netto opbrengst van het systeem rond de €27 miljoen per jaar zal gaan liggen. Dat bedrag is precies even hoog als de heffingen die in 2005 door de stichting Thuiskopie werden geïncasseerd.

“In de jaren na 2005 zijn consumenten echt steeds meer muziek gaan kopiëren” aldus Vervoort. Ook Buma/Stemra is tevreden over de heffing maar vindt tegelijkertijd de hoogte van het bedrag teleurstellend. De voorzitter van Buma/Stemra ziet de heffing dan ook meer als een stap in de goede richting. “Het kopieren van muziek lijkt nu voldoende afgedekt en ook het aanbod aan legale muziek downloads groeit, toch wordt er nog onzettend veel illegaal gedownload” aldus de voorzitter.

Andere onderzoeken tonen aan de heffing van volkomen uit de lucht is gegrepen. De schadebedragen die bedrijven oplopen door illegaal muziek downloaden zijn “volkomen uit de lucht gegrepen”. Dit blijkt uit onderzoek van PwC. De werkelijke schade door het illegaal downloaden van muziek zou per jaar slechts €12,1 miljoen per jaar bedragen.

Hoe dan ook, vanaf volgend jaar zal 1 jaar lang een heffing worden berekend als je een mediaspeler, tablet of computer koopt. Ook de aankoop van lege cd’s en andere optische media blijft het komende jaar belast.

Geef een antwoord

Je kan deze HTML-tags gebruiken

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.