Gesponsorde links

Muziek streamen

muziek streamen SpotifyStreamen is het nieuwe downloaden.
Handig, snel, legaal en bovendien in sommige gevallen helemaal gratis. Wil je alles weten over muziek streamen? Kijk dan eens hier:

Streaming muziek bedrijf Deezer meldt 4 miljoen betalende gebruikers

Muziek Luisteren met Deezer

Deezer

Deezer heeft in een verklaring laten weten dat het bedrijf meer dan 4 miljoen betalen klanten heeft voor haar streaming muziek dienst. Daarnaast meldde het bedrijf ook nog eens dat maandelijks 10 miljoen mensen online muziek luisteren met behulp van haar software. Deezer is van origine een Frans bedrijf dat in 2007 werd opgericht. Deezer heeft grote concurrentie van onder meer Spotify en Pandora.

De bron van dit nieuws is de website Evolver FM, een website met muziek nieuws, die een informatiebijeenkomst van Deezer bijwoonde op de Music Matters conventie in Singapore. De afgelopen 6 maanden heeft Deezer een flinke groei weten te realiseren. Eind vorig jaar had Deezer nog maar 3 miljoen betalende klanten.

Ook het aantal liedjes in de database die online geluisterd kunnen worden is flink gestegen. In december waren dat er 20 miljoen. Inmiddels zijn meer dan 25 miljoen liedjes beschikbaar. Met de 25 miljoen tracks die beschikbaar zijn is Deezer op basis van dit aantal online tracks zelfs groter dan Spotify.

Het aantal gebruikers dat betaald voor de muziek die gestreamt wordt bedraagt 40% van het totale klantenbestand. Maandelijks streamen ongeveer 10 miljoen mensen muziek via Deezer, van dat aantal betalen 4 miljoen mensen voor het streamen en downloaden van muziek. Concurrent Spotify heeft 6 miljoen betalende gebruikers, een kwart van het totale aantal gebruikers van Spotify.

Relatief nieuw

Muziek downloaden en muziek streamen met Deezer kan nog maar sinds december 2011 in Nederland. Voor die tijd was het bedrijf vooral actief in Frankrijk. Nadat Deezer een deal sloot met T-Mobile groeide het aantal klanten voor het bedrijf flink. De groei lijkt zich volgens deze cijfers wereldwijd te hebben doorgezet. Of Spotify zich zorgen moet gaan maken moet nog blijken, maar meer concurrent op de markt voor muziek streamen is altijd goed.

Geef een antwoord

Je kan deze HTML-tags gebruiken

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.